ΨΗΦΙΔΕΣ ΧΡΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΧΑΛΑΡΩΣΗΣ ΣΤΟ ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΣΟΥΛΙΩΤΗ

Κόσμος στην αυλή

Η Κυριακή ήταν ομολογουμένως ενδεδειγμένη για εκδρομή. Ο καιρός ηλιόλουστος και η ζέστη αρκετή ακόμη και στο ύψος του Μεταξοχωρίου. Στην αυλή του Αρχοντικού Σουλιώτη, που την έλουζε ο ήλιος, κόσμος πολύς καθόταν στα τραπεζάκια ατενίζοντας την θέα πίνοντας καφέ ή τσιπουράκι. Πολλά χρώματα και πρόσωπα συνέθεταν την γενική εικόνα ηρεμίας και χαλάρωσης, υπό τους ήχους της μουσικής, σαν ψηφίδες. Ψηφίδες, όπως αυτές που εκτίθονταν στην εσωτερική σάλα του Αρχοντικού.


 

Διαβάστε επίσης: Edda Mally: Το ψηφιδωτό είναι τέχνη ή τεχνική;


Εκεί, η Edda Mally μιλούσε στον συγκεντρωμένο κόσμο πλάι στο τζάκι για την τέχνη του ψηφιδωτού μπροστά από τα ψηφιδωτά της Άννυς Αρχιμανδρίτου, που εκτίθονταν στο χώρο.

Ο κόσμος στο Αρχοντικό Σουλιώτη έμεινε μέχρι αργά το απόγευμα στην αυλή, και μόλις έπεσε ο ήλιος όσοι παρέμειναν συγκεντρώθηκαν στον εσωτερικό χώρο και συνέχισαν τις συζητήσεις. Καλλιτεχνική είχε ονομάσει την Κυριακή το Αρχοντικό Σουλιώτη, που πραγματοποιεί πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων. Σίγουρα, όμως, εκτός από καλλιτεχνική ήταν μια υπέροχη μέρα.

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

1

ΚΥΠΡΙΑΚΟ: ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ

Γράφει ο Αυγουστίνος Αυγουστή   Για 42 σχεδόν χρόνια τα τουρκικά στρατεύματα κατοχής συνεχίζουν ανενόχλητα την παρουσία τους σε μια de facto διαιρεμένη Κύπρο, ένα ...