ΧΡΕΟΣ-Ε ΤΟ ΣΕ ΜΕΝΑ

IMG_0503

Το τραγούδι του Βασίλη Καρρά «χρέωσε το σε μένα», κολλάει γάντι στην κατάσταση του Έλληνα, ο οποίος καλείται να πληρώσει ένα βουνό δανείων ύψους 220 δις ευρώ από τα οποία ο ίδιος είδε στην τσέπη του μόνον τα 9,7 δις.

Αυτό ακριβώς αποκαλύπτει σε έκθεσή της, η ευρωπαική σχολή μάνατζμεντ και τεχνολογίας του Βερολίνου. Η συγκεκριμένη έκθεση υποστηρίζει πως η Ελλάδα θυσιάστηκε για να σωθούν οι ευρωπαϊκές τράπεζες που είχαν εκτεθεί στο ελληνικό χρέος. Έτσι τα 210 δις πήγαν στις τράπεζες. Αλλά το ποσό του υπέρογκου δανεισμού, χρεώθηκε ο ελληνικός λαός που θα το κουβαλά στις πλάτες του για πολλά χρόνια.

Έτσι οι χαρτογιακάδες των Βρυξελλών μπορούν να αναφωνήσουν «εις υγείαν του κορόιδου», αφού με την εφαρμογή των μνημονίων έσωσαν τους εαυτούς τους και βούλιαξαν μια ολόκληρη χώρα. Άλλωστε κάτι ανάλογο βίωσε η χώρα και μετά την τουρκοκρατία, όπου η Ελλάδα δανείστηκε, αλλά μόνον ελάχιστα από αυτά έφτασαν στον Έλληνα. Τα δάνεια αυτά τα αποπληρώσαμε την δεκαετία του 1990. Η ιστορία επαναλαμβάνεται και πάντα βρίσκονται οι πρόθυμοι που θα υλοποιήσουν τα σχέδια των απέξω κατά γράμμα. Ο ραγιαδισμός είναι εδώ ακόμη, εν έτει 2016…

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ