Φ(Α)ΠΑ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

FullSizeRender-4

Από την 1η Ιουνίου, καταργείται το ειδικό καθεστώς ΦΠΑ στα ακόλουθα νησιά: Σύρος, Θάσος, Άνδρος, Τήνος, Κάρπαθος, Μήλος, Σκύρος, Αλόννησος, Κέα, Αντίπαρος, και Σίφνος. Σε όλα αυτά τα νησιά, σε 10 ημέρες, ο κανονικός συντελεστής θα εκτοξευτεί από το 16% που είναι σήμερα στο 24% δηλαδή 8 μονάδες επάνω.

Για να ικανοποιηθούν οι δανειστές και να βγαίνουν τα νούμερα, η κυβέρνηση αποφάσισε να αυξήσει το ΦΠΑ στα νησιά στην έναρξη της τουριστικής περιόδου. Μάλιστα μαζί με το τέλος διανυκτέρευσης που θα πληρώνει ο τουρίστας θα έχει και ένα καπέλο 8% από το ΦΠΑ. Ήδη οι άνθρωποι του τουρισμού εκφράζουν την ανησυχία τους, καθώς πιστεύουν ότι ο τουρισμός θα πληγεί φέτος από αυτές τις αυξήσεις.

Η κυβέρνηση που ελαφρά τι καρδία αποφάσισε τις αυξήσεις θα λάβει το λογαριασμό σχετικά γρήγορα-περίπου το Σεπτέμβριο. Εκεί ενδέχεται και το στόχο του ΦΠΑ να μην έχει πιάσει και τα έσοδα από την τουριστική βιομηχανία να έχουν μειωθεί. Η Φ(Α)ΠΑ που έριξε στον τουρισμο, ενδέχεται να της γυρίσει διπλή με μια τεράστια τρύπα στα έσοδα. Άντε τότε να βρεί ισοδύναμα. Του καλοκαιριού τα καμώματα τα βλέπει ο Χειμώνας και γελάει…

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ