ΤΟ ΦΕΝΓΚ ΣΟΥΙ ΣΤΗΝ ΚΡΕΒΒΑΤΟΚΑΜΑΡΑ

g_11

«Feng shui»..σημαίνει «αέρας και νερό» κι αν θέλουμε να νιώθουμε χαρούμενοι, υγιείς και ελεύθεροι στο περιβάλλον που ζούμε..δεν έχουμε παρά ν΄ακολουθήσουμε κάποιες βασικές οδηγίες του, που έχουν να κάνουν με την θετική ενέργεια, την αρμονία και την τάξη. Και παρόλο που η επιτυχία της φιλοσοφίας του δεν έχει αποδειχθεί επιστημονικά, όσοι έχουν ακολουθήσει τις αρχές του ορκίζονται σε αυτό.

Σύμφωνα με το Feng Shui, ο τρόπος με τον οποίο διακοσμείς το σπίτι σου αντιπροσωπεύει τον χαρακτήρα σου. Δεν έχει να κάνει και τόσο με την εμφάνιση του σπιτιού, αλλά με το πως μπορείς να κρατήσεις μόνο την θετική ενέργεια στην ζωή σου! Τι πρέπει λοιπόν να γνωρίζεις για την φιλοσοφία του Φενγκ Σούι;

Ένα από τα πιο σημαντικά και ταυτόχρονα συχνά παραμελημένα δωμάτια ενός σπιτιού, είναι η κρεβατοκάμαρα. 

Η διαρρύθμιση και η διακόσμηση της κρεβατοκάμαρας σου, σύμφωνα με το feng shui, μπορούν να επηρεάσουν την ηρεμία, αλλά και την ποιότητα του ύπνου σου.Η σωστή του διαρρύθμιση, με βάση το feng shui, μπορεί να σε βοηθήσει να κοιμηθείς καλύτερα και φυσικά να ενισχύσει τις εpωτικές σου σχέσεις.

Τοποθέτησε σωστά το κρεβάτι σου

Screen Shot 2016-01-29 at 16.23.46

Ιδανικό σημείο… σχετικά μακριά από την πόρτα του υπνοδωματίου σου, αλλά να βρίσκεται σε καλή οπτική γωνία.

Σύμφωνα με το Feng shui, όταν έχεις θέα την πόρτα χωρίς όμως να είναι και δίπλα σου, σου δίνει την αίσθηση της ασφάλειας, ενώ σε ξεκουράζει και σε χαλαρώνει κατά τον ύπνο.

Επίσης, δεν θα έπρεπε να βρίσκεται το κρεβάτι σου κεντρικά στο δωμάτιο, εκεί δηλαδή που υπάρχει μεγάλη κίνηση. Γι’ αυτό επέλεξε να βρίσκεται δίπλα στον τοίχο, ή να ακουμπάει στον τοίχο το κεφαλάρι του κρεβατιού.

Αν στο δωμάτιο σου έχεις παράθυρο, θα πρέπει να αποφύγεις να τοποθετήσεις το κεφάλι του κρεβατιού από κάτω.Θεωρείται ότι αυτό προκαλεί το chi να μπαίνει και να βγαίνει από το παράθυρο, με αποτέλεσμα να έχεις ανήσυχο ύπνο.

Τέλος, φρόντισε να μην υπάρχει πάνω από το κεφάλι σου φως, ανεμιστήρας, ή οποιοδήποτε άλλο διακοσμητικό, καθώς αυτό είναι κακός οιωνός για την υγεία και την σχέση σου.

Μη χρησιμοποιείς το δωμάτιο σαν γραφείο

Screen Shot 2016-01-29 at 16.24.02

Η τηλεόραση, το γραφείο, ο υπολογιστής και πολλά άλλα, πιστεύεται ότι αποσπούν την προσοχή σου από τα υπόλοιπα, καθώς συμβολίζουν την εγρήγορση και κλέβουν την ενέργεια σου.

Αν έχεις λοιπόν μια τηλεόραση μέσα στην κρεβατοκάμαρα και δεν είσαι διατεθειμένη να την μετακινήσεις, τοποθέτησε την σε μία ντουλάπα ή κατασκευή που θα μπορείς να την κλείνεις με΄σα όταν δεν βλέπεις.

Μην έχεις το δωμάτιο σου ακατάστατο

Screen Shot 2016-01-29 at 16.24.19

Προφανώς και δεν είναι καθόλου ωραίο το θέαμα ενός υπνοδωματίου, το οποίο είναι πλήρως ακατάστατο.

Σύμφωνα όμως με το feng shui, η ακαταστασία μπορεί να μπλοκάρει τη ροή του chi, να σε οδηγήσει σε στασιμότητα, να επηρεάσει τον ύπνο σου και γενικά να σε εμποδίσει να προχωρήσεις μπροστά στη ζωή σου.

Προσοχή με τους καθρέφτες

Αν δεν κοιμάσαι καλά, ο καθρέφτης του δωματίου μπορεί να είναι ο ένοχος, αφού λένε ότι έχει την ικανότητα να διαχέει την ενέργεια μέσα στο υπνοδωμάτιο.

Screen Shot 2016-01-29 at 16.24.35

Γι’ αυτόν τον λόγο θα πρέπει να αποφεύγεις να έχεις καθρέφτη δίπλα στο κρεβάτι σου ή και από πάνω στον τοίχο. Δεν θα πρέπει να είναι σε θέση όπου μπορείς να δεις τον εαυτό σου.

 Χρησιμοποίησε ζεστά χρώματα

Screen Shot 2016-01-29 at 16.24.53Τα χρώματα της φωτιάς είναι ιδανικά για να αυξήσουν το πάθος και την ενέργεια. Πιστεύεται ότι τα συγκεκριμένα χρώματα θα σε βοηθήσουν να καλέσεις το πάθος και τον ρομαντισμό στη ζωή σου, αλλά και την κρεβατοκάμαρα σου. Τα χρώματα που μπορείς να επιλέξεις είναι το κόκκινο, το πορτοκάλι, το μωβ, το ροζ, αλλά και το έντονο κίτρινο. Επιπλέον, θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις και το ανοιχτό lime χρώμα.

Πρόσεξε τα διακοσμητικά που χρησιμοποιείς

Screen Shot 2016-01-29 at 16.25.07Κατά την επιλογή ενός πίνακα για την κρεβατοκάμαρά σου, θα πρέπει να αποφύγεις λυπημένες ή ανατρεπτικές εικόνες ή ακόμη και εικόνες που δείχνουν μόνο ένα άτομο, καθώς συμβολίζουν τη μοναξιά. Μια πολύ καλή επιλογή είναι ένας πίνακας που δείχνει έναν καταρράκτη, μια λίμνη ή ένα ποτάμι ως κυρίαρχο θέμα του. Το νερό συμβολίζει γενικά τα χρήματα και πιστεύεται ότι είναι πολύ ευεργετικό για όλα τα σημεία του σπιτιού.

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ