ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ ΦΕΡΝΕΙ… ΑΣΥΜΦΩΝΙΑ;

Screen Shot 2015-12-22 at 12.45.25

Σήμερα πρόκειται να ψηφιστεί από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης για το Σύμφωνο Συμβίωσης.

Κατά την ψηφοφορία στην αρμόδια Επιτροπή τη Δευτέρα, ενδιαφέρον κομμάτι αποτέλεσε η… ασυμφωνία (πολιτικών) χαρακτήρων που αναδείχθηκε. Ο υπουργός Νίκος Παρασκευόπουλος, δήλωσε ότι οι φόβοι και οι αντιδράσεις που διατυπώθηκαν ήταν «αβάσιμοι» και ότι επουδενί δεν εισάγεται στο νομοσχέδιο «ο γάμος μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών» ούτε αφορά θέματα «υιοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια».

Στην Επιτροπή το νομοσχέδιο στήριξαν οι ΣΥΡΙΖΑ, Ένωση Κεντρώων και Ποτάμι, ενώ η ΝΔ επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί επί όλων στην Ολομέλεια. Το ΠΑΣΟΚ που επί της αρχής διάκειται θετικά στο Σύμφωνο δήλωσε ότι, εάν ενταχθεί στο νομοσχέδιο «η σωρεία τροπολογιών» που έχει κατατεθεί, τότε θα αναθεωρήσει την στάση του.

Κατά τάχθηκε η Χρυσή Αυγή, το ΚΚΕ – με επιφύλαξη επί άρθρων, και -το πιο ενδιαφέρον- οι κυβερνητικοί εταίροι, ΑΝΕΛ, με τον εισηγητή Βασίλη Κόκκαλη να ασκεί δριμεία κριτική.

Διαβάστε τι δήλωσε ο κ. Κόκκαλης όντας ένας από τους «ΑΠΕΝΑΝΤΙ» 

Το νομοσχέδιο, πάντως, αναμένεται να ψηφιστεί με ευρεία πλειοψηφία παρά τις αντιδράσεις των Ανεξάρτητων Ελλήνων, χωρίς να τίθεται ζήτημα κυβερνητικής σταθερότητας. Κυβερνητικής συμφωνίας, βέβαια, μάλλον υπάρχει!

Την ίδια στιγμή, οργανώσεις που δραστηριοποιούνται υπέρ των δικαιωμάτων των ομόφυλων ζευγαριών θα πραγματοποιήσουν το απόγευμα συγκέντρωση έξω από την Βουλή. Η Colour Youth – Κοινότητα LGBTQ Νέων Αθήνας, σε συνεργασία με την All Out και τη Διεθνή Αμνηστία, διεκδικεί την αναγνώριση αυτού του δικαιώματος σε κάθε άνθρωπο μέσω της καμπάνιας «Συμφωνείς;».

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ