ΤΟ ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ ΤΩΝ ΣΤΕΝΑΓΜΩΝ

FullSizeRender

Η θρησκευτική ανάσταση ήρθε και την γιορτάσαμε, η οικονομική θα πρέπει να περιμένει καθώς η κυβέρνηση από την μια δυσκολεύεται να χωνέψει τα προληπτικά μέτρα που ζητούν οι θεσμοί και από την άλλη οι δανειστές δεν δείχνουν διατεθειμένοι να κάνουν ούτε ένα βήμα πίσω από τις θέσεις τους.

Η κυβέρνηση βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι και μάλλον αναστενάζει απελπισμένη. Ο ένας δρόμος μπροστά της έχει εκλογές, ακόμη και δημοψήφισμα, για το αν θα δεχθούμε τα μέτρα, καθώς η κυβέρνηση δυσκολεύεται ν’ αποφασίσει. Σε αυτό το σενάριο θα ζήσουμε μια από τα ίδια με το περασμένο καλοκαίρι, που πιθανόν να φέρει και την χρεοκοπία για την οποία ακόμη δεν έχουμε σχέδιο· αλλά έχει για εμάς ο Σόιμπλε!

Ο άλλος δρόμος είναι να δεχθούμε τα μέτρα που διαλύουν ότι έχει μείνει όρθιο, μαζί με έναν οδικό χάρτη απομείωσης του χρέους. Όλο αυτό υποτίθεται πως θα φέρει ανάπτυξη στα νούμερα, γιατί στις ζωές των ανθρώπων θα φέρει μειώσεις και φτώχεια. Θα πιούμε και αυτό το πικρό ποτήριο που πιθανόν να φέρει την ανάσταση μέσω μνημονίων; Η ανάσταση αυτή όμως δεν είναι εξασφαλισμένη όπως η θρησκευτική· εδώ μιλάμε για…νούμερα που διαχειρίζονται τις τύχες των ανθρώπων…

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ