ΤΟ ΒREXIT ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΟΥ

image

Το Eurogroup χθες ολοκληρώθηκε πανηγυρικά επικυρώνοντας το τσουνάμι μέτρων και του ασφαλιστικού -λαιμητόμου για την Ελλάδα. Μάλιστα ακόμη και ορκισμένοι εχθροί της χώρας παραδέχθηκαν ότι η οικονομία είναι σε καλό δρόμο.Για τον Έλληνα βέβαια αυτό το πακέτο φαντάζει πολύ βαρύ για τις πλάτες του.

Όμως χθες αν κάτι κέρδισε η Ελλάδα είναι ότι για πρώτη φορά επίσημα πλέον, συζητιούνται οι τρόποι απομείωσης του χρέους. Όλοι πλέον από τον αντικαγκελάριο Γκάμπριελ, τον Μοσκοβισί, «τον εχθρό» Ντάισελμπλουμ, τον «φίλο» Γιούνκερ μιλούν για την ανάγκη της διευθέτησης του χρέους.

Μάλιστα οι Ευρωπαίοι για πρώτη φορά βιάζονται και θέλουν να τελειώνουν με αυτό το θέμα έως τις 24 Μαΐου. Βιάζονται καθώς στις 25 Ιουνίου έχουν το δημοψήφισμα για το Brexit και δεν θα πρέπει τίποτα να επηρεάσει αρνητικά την διαδικασία. Για την Ελλάδα είναι μια καλή ευκαιρία να πιέσει για μια βιώσιμη λύση, καθώς τα χρονικά περιθώρια στενεύουν για τους Ευρωπαίους. Φαίνεται πως το Brexit θα κάνει το… χρέος του απέναντι στην Ελλάδα, καθώς ο Τσίπρας περιμένει να φορέσει την γραβάτα της απομείωσης, μπας και εξιλεωθεί εν μέρη, για το φοροληστρικό πακέτο που έφερε στη Βουλή.

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

WP_20160120_13_49_53_Pro

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΣΑΡΟΥΧΙ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Είναι κάποια επαγγέλματα που σβήνουν. Η τεχνολογία, η νέα εποχή, οι γρήγοροι ρυθμοί ζωής, η βιομηχανοποίηση της παραγωγής, μας άλλαξε τις συνήθειες. Αγοράζουμε ρούχα και ...