ΤΙΠΟΤΑ ΑΣΧΟΛΙΑΣΤΟ ΣΤΙΣ 8/1/2016

mrclogo

#Νόμπελ Ειρήνης Για το βραβείο αυτό έχουν προταθεί από το διαδικτυακό κοινό οι Έλληνες νησιώτες μέσω της πλατφόρμας συλλογής υπογραφών Avaaz. Ο λόγος της πρότασης είναι οι προσπάθειες που κάνουν για να διασώσουν μετανάστες από την θάλασσα. Πάνω από 200.000 άνθρωποι έχουν προσυπογράψει την πρόταση. Ο υπουργός Μετανάστευσης, Γ.Μουζάλας, δήλωσε ότι θα εξετάσει εάν μπορεί αυτό νομικά να γίνει. Να μην το εξετάσει. Να το κάνει. Όπως και εκείνοι κάνουν τη δική του δουλειά.

#Περί υπογραφών Και μιας και πιάσαμε το θέμα της συλλογής υπογραφών, 82 πανεπιστημιακοί συνιστούν να μην εκδοθούν πέντε Έλληνες φοιτητές στην Ιταλία όπου κατηγορούνται για επεισόδια κατά την διάρκεια διαδήλωσης στο Μιλάνο το Μάιο. Δεν θα εκφράσω άποψη για την έκδοση αυτή καθεαυτή. Θα πω όμως ότι το να χρησιμοποιείται από ακαδημαϊκούς το δικαίωμα του συναθρίζεσθαι για να καλύψει βίαιες ενέργειες είναι τουλάχιστον παραβίαση του ασύλου.

#Propaganda Η Νότιος Κορέα ενεργοποίησε ξανά τα μεγάφωνα που έχει στα σύνορα με την Βόρειο Κορέα. Μέσω των ηχείων προπαγανδίζει μηνύματα κατά της Πιονγιάνγκ, μετά τους ισχυρισμούς της τελευταίας ότι δοκίμασε βόμβα υδρογόνου. Αλήθεια πλέον δεν ξέρω ποιος εμπνέεται από τον Όργουελ. Σίγουρα, όμως, εάν ζούσε ο τύπος και είχε κάνει μια διαφημιστική εταιρία με το όνομα 1984 θα είχε όλο τον κόσμο πελάτη.

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ