ΤΙΠΟΤΑ ΑΣΧΟΛΙΑΣΤΟ ΣΤΙΣ 18/12/2015

mrclogo

#Παράλληλα σύμπαντα Η κυβέρνηση απέσυρε το «παράλληλο πρόγραμμα». Αυτό είχε παρουσιαστεί ως αντίβαρο στα μέτρα του συριζαίϊκου μνημονίου που θα έθιγαν κοινωνικές ομάδες. Παρόλα αυτά, οι δανειστές, με πρώτο το ΔΝΤ, απαίτησαν να «κοπεί» το πρόγραμμα γιατί δεν ήταν «κοστολογημένα» τα όσα προέβλεπε. Και να φανταστεί κανείς ότι το Μαξίμου το ήθελε ως διαπραγματευτικό ατού. Άλλη μια πολιτική ήττα, που η κυβέρνηση δεν βλέπει αφού λέει ότι απλώς «μετατέθηκε» χρονικά το πρόγραμμα. Σε κάποιο παράλληλο σύμπαν ζουν αυτοί…

#Σήματα καπνού Όλοι ξαφνικά ασχολούνται με το γεγονός ότι ο Τσίπρας συνομιλεί με τον Καραμανλή. Και το 2013 το ίδιο έλεγαν. Η ανάλυση πάντα κοινή: Ο πρώην πρωθυπουργός προσπαθεί να παρέμβει στα εσωτερικά της ΝΔ. Τότε ήθελε να «φάει» τον Σαμαρά. Τώρα θέλει να υπονομεύσει τις εκλογές – λες και δεν το έχουν καταφέρει επαρκώς οι υποψήφιοι. Σημαντικό το ότι δυο άνθρωποι μιλούν μεταξύ τους. Εξάλλου, και η πιο σημαντική επικοινωνία των Ινδιάνων κατά των «λευκών προσώπων» ήταν τα σήματα καπνού. Τα παρακολουθούσαν αυτά τότε. Όποιος διάβαζε Λούκι Λουκ, ξέρει.

#Παράδειγμα Πολίτης στην Κροατία έβαλε αγγελία στην εφημερίδα για να βρεθεί πρωθυπουργός. Οι τελευταίες εκλογές του Νοέμβρη στη χώρα δεν έδωσαν την αυτοδυναμία σε κανένα κόμμα. Εδώ, που καταφέρνουμε και τα προσπερνάμε αυτά με τη νοοτροπία του συγκυβερνάν, πάλι δεν έχουμε αποτελεσματική κυβέρνηση. Όσο το σκέφτομαι, δηλαδή, μήπως πρέπει να ακολουθήσουμε το παράδειγμα του Κροάτη; Εάν δεν είναι αρκετό, εμείς έχουμε και τη Νικολούλη να υπενθυμίσω!

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ