ΤΕΤ Α ΤΕΤ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΡΣΕΛΑ ΛΕΝΑ

FullSizeRender-1
photo: Θοδωρής Γκουτζαμάνης

Η Μαρσέλα Λένα είναι ηθοποιός. Παίζει στην παράσταση «Οι Ξένοι» στο Εθνικό Θεάτρο.

 

Ποια είναι η πιο ευτυχισμένη παιδική σας ανάμνηση;

Οι παιδικές μου αναμνήσεις είναι πολλές, όμορφες γεμάτες απο παιχνίδι, χαρά και επιθυμίες… θυμάμαι ήμουν πέντε χρονών και βγήκα για πρώτη φορά στο κρατικό κανάλι το μοναδικό που υπήρχε τότε και τραγούδησα ένα τραγούδι σε μια παιδική εκπομπή… το θυμάμαι σαν σήμερα μιλάει για τις σταγόνες της βροχής … καμιά φορά το ψιλοτραγουδάω αλλά θυμάμαι πόσο τράκ είχα και πόσο ευτυχισμένη ένοιωσα μόλις το είπα… Ένοιωθα το χαΪδεμένο παιδί…

Ποια είναι η πιο σημαντική στιγμή της ζωής σας;

Είναι πολλές οι στιγμές που έχουν σημαδέψει τη ζωή μου… θα ήθελα όμως να σταθώ στο γεγονός της εισόδου στη Δραματική Σχολή, στην Ακαδημία Καλών Τεχνών στα Τίρανα. Είχα πάρει την απόφαση να γυρίσω πίσω στη χώρα μου για να ακολουθήσω το όνειρό μου, έκανα πολλές μέρες προετοιμασίας… μέσα στη ζέστη, ώρες ατέλειωτες καθημερινά, είχα βάλει ένα στοίχημα με τον εαυτό μου και όταν πήρα τις απαντήσεις και είδα το όνομά μου στη λίστα των επιτυχόντων … όλος ο κόπος, όλος ο αγώνας άξιζαν, ναι ήμουν ευτυχισμένη.

Θέλατε να γίνετε αυτό που γίνατε;

Δεν έχει τέλος.. πάντα αναζητώ μέσα μου το καλύτερο. Πάντα ήθελα να γίνω ηθοποιός από μικρή το ήξερα οτι θα γινόμουν… ήταν σαν να γεννήθηκα στο θέατρο.

Ποιο είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο που αντιμετωπίσατε;

Το μοναδικό εμπόδιο που αντιμετωπίζω  είναι οτι πολλές φορές  ξανά και ξανά χρειάζεται να αποδείξω ποιά είμαι.

Καριέρα ή Οικογένεια;

Δική μου οικογένεια δεν έχω αποκτήσει ακόμα διότι έχω εστιάσει στη δουλειά μου  αλλά μεγαλώνοντας συνειδητοποιώ ότι το ένα δεν ακυρώνει το άλλο, θα ήθελα καποιά στιγμή να δημιουργήσω οικογένεια το θεωρώ υγειές. Μεγάλοι ηθοποιοί οπως η Meryl Streep πετύχανε μια διαχρονκή καριέρια έχοντας ένα ισορροπημένο γάμο.

Για τι πράγμα έχετε μετανιώσει;

Δεν θυμάμαι να έχω μετανοιώσει για κάτι. Είμαι πολύ σκληρός κριτής του ευατού μου αλλά στο τέλος η ζωή, μου έχει αποδείξει ότι όλα γίνονται για κάποιο σκοπό για να μαθαίνουμε και να γινόμαστε πιό σοφοί. Προχωράω μπροστά.

Τι σας ενοχλεί περισσότερο στους άλλους;

Έχω μάθει να αποδέχομαι τους άλλους όπως είναι και όταν κάτι δεν μου άρεσει  φεύγω μακριά.

Τι διαβάζετε;

Μου αρέσει να διαβάζω λογοτεχνεία, θέατρο και φιλοσοφία. Αυτή τη στιγμή λόγω του έργου που παίζω διαβάζω ¨Το χαστούκι¨ του Τσιόλκα ένα καταπληκτικό μυθηστόρημα.

Ποιος είναι ο μεγαλύτερός σας φόβος;

Αυτό που με φοβίζει περισσότερο είναι η απώλεια των ανθρώπων που αγαπώ… και μόνο η σκέψη…

Πώς θα θέλατε να πεθάνετε;

Βλέποντας τη θάλασσα.

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ