ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΜΕ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΜΟΡΦΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΣΤΟ ΦΡΟΥΡΙΟ;

IMG_1209

Ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας-Αστικής Ανάπτυξης και Υποδομών του Δήμου Λαρισαίων, Δημήτρης Μαβίδης, και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ανθρώπινη Πόλη», Έκτορας Νασιώκας, απαντούν στο ερώτημα.

mavidisΤο έργο αποτελεί μια βιοκλιματική παρέμβαση σε ένα τμήμα της πόλης, μέσω ανάπλασης κοινόχρηστων χώρων, και ανάπτυξης συστημάτων που θα μειώσουν την μέση θερμοκρασία. Προς τα εκεί συμβάλλουν και οι μεταλλικοί ιστοί. Επίσης η παρέμβαση απομακρύνει τα αυτοκίνητα από τον λόφο με ευνόητες επιδράσεις. Η αλλαγή έχει θετικό πρόσημο. Τέτοιου είδους επεμβάσεις επιφέρουν πάντα αντιδράσεις, κυρίως όταν δεν έχουν πάρει την τελική τους μορφή. Ένα έργο κρίνεται ολοκληρωμένο και όχι αποσπασματικά. Ας του δοθεί η ευκαιρία!


 

nasiokasΓιατί ποιος συμφωνεί; Αποτελεί αισθητική βεβήλωση των «ιερών και οσίων» της Λάρισας. Υπήρχε αναγκαιότητα για ανάπλαση του Λόφου. Η έτοιμη μελέτη ανέμενε χρηματοδότηση. Βρέθηκε πρόγραμμα, βιοκλιματικό όμως, για περιοχές με καύσωνα. Μπορούσε να κατεβάσει τη θερμοκρασία μέχρι 1,5C. Βάφτισαν την ανάπλαση βιοκλιματικό. Έφεραν το πρόγραμμα. Έφεραν τα σίδερα και ταυτίστηκαν νυν και πρώην με αυτά. Για τέσσερα εκατομμύρια οι νεοέλληνες έβαλαν «σίδερα» στο Αρχαίο Θέατρο.

 

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ