ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑ ΞΗΡΟΥ;

ImageHandler

Ο βουλευτής Νομού Λάρισας με το «Ποτάμι», Κώστας Μπαργιώτας, και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Κεντρικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, Γιάννης Αναστασάκης, απαντούν στο ερώτημα.

 

kmΗ άποψή μου είναι ότι η ανάληψη ως κοινωνικού παραδείγματος, ανθρώπων οι οποίοι δεν έχουν μεταμελήσει καν για πολύ βαριές αιματηρές τρομοκρατικές ενέργειες, είναι λανθασμένη και κοινωνικά επιβλαβής. Ταυτόχρονα όμως, η λογοκρισία οποιουδήποτε ολοκληρωμένου έργου τέχνης, είναι λανθασμένη και θα πρέπει να αποφεύγεται.

 


 

gaΚάθε θεατρική παράσταση, κάθε πίνακας, κάθε μουσικό έργο είναι έργο τέχνης. Αυτό το έργο τέχνης χρησιμοποιεί υλικό από τη ζωή μας, χωρίς να υποστηρίζει αυτές τις απόψεις. Δεν πιστεύω ότι η παράσταση επαινεί την πράξη του Ξηρού, αλλά μιλάει για τη βία. Δεν βλέπω λόγο να υπάρχει λογοκρισία σε αυτή την έκφραση. Το βασικό είναι να παράγουμε τέχνη.

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

mrclogo

ΑΝΤΕΓΡΑΜΜΕΝΕΣ ΠΛΕΥΣΕΙΣ ΣΕ ΓΝΩΡΙΜΑ ΝΕΡΑ

#Πλεύση Ζωής Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανακοίνωσε νέο πολιτικό φορέα, ανήμερα της βύθισης του Τιτανικού όπως σχολιάστηκε στα social media, που λέγεται «Πλεύση Ελευθερίας». Όπως πάντα ...