ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΤΕΡΕΩΜΑ Η ΡΑΠΤΟΥ

ΡΑΠΤΟΥ

Την δυνατότητα απόκτησης διεθνούς απολυτηρίου Λυκείου(Internasional Baccalaureate Diploma), δίνουν τα Εκπαιδευτήρια Ράπτου. Το IBDP χορηγείται από τον αντίστοιχο διεθνή οργανισμό και οι κάτοχοί του γίνονται δεκτοί από κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου(Οξφόρδη,Κέιμπριτζ,Χάρβαρντ, Γιέιλ κλπ). Στο IB μπορούν να εγγραφούν μαθητές από την Β΄και Γ΄Λυκείου από ολόκληρη τη Θεσσαλία. Οι εγγραφές λήγουν την 1η Σεπτεμβρίου 2016.

Ο υποψήφιος θα πρέπει να γνωρίζει καλά αγγλικά για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του προγράμματος, καθώς όλα τα μαθήματα παραδίδονται στην αγγλική. Στο τέλος της διετούς φοίτησης ο μαθητής, εξετάζεται σε έξι μαθήματα. Ανάλογα με τους βαθμούς που έχει συγκεντρώσει και τα μαθήματα που έχει επιλέξει μπορεί, να διαπιστώσει ποιά πανεπιστήμια της Ελλάδας ή του εξωτερικού δέχονται να το εγγράψουν.


Διαβάστε επίσης: Νίκος Ράπτης: Το εκπαιδευτικό μας σύστημα είναι casus belli


Σε ολόκληρο τον κόσμο 2.795 σχολεία παρέχουν το IB. Δεκατρία από αυτά στην Ελλάδα. Τα μοναδικα εκπαιδετήρια όμως που παρέχει το IB στην ελληνική περιφέρεια, είναι τα εκπαιδευτήρια Ράπτου στη Λάρισα.

Πληροφορίες στο sxoleioraptou.gr/index.php/ib και http://www.facebook.com/iblarissa 

Πατώντας εδώ μπορείτε να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας για το πρόγραμμα ΙΒ των εκπαιδευτηρίων Ράπτου.

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

IMG_1811

ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΜΕΣΩ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ

Τα ξημερώματα οι εθνοπατέρες τούτης της χώρας ψήφισαν ασφαλιστικό και φορολογικό που σκοτώνουν την ελληνική κοινωνία και τις μελλοντικές γενιές αυτού του τόπου. Και όμως ...