«ΠΡΩΤΗ» ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΤΕΡΨΙΘΕΑ

Terpsithea-1h peripolia

Λίγο μετά τις 8, σήμερα, Τετάρτη 2 Μαρτίου, άρχισε η πρώτη «περιπολία» των εθελοντών στην Τερψιθέα -και θα ακολουθήσουν κι άλλες, κάθε μέρα. Δέκα συνολικά ομάδες έχουν δεχθεί να μοιραστούν το φορτίο, με πολύ προσοχή και με πλήρη συναίσθηση των κινδύνων που ενέχει ένα τέτοιο εγχείρημα.

Ο Κώστας, 38 ετών και ο Αχιλλέας, 41 ετών, κάτοικοι Τερψιθέας, αγρότες και οι δύο, είναι στην πρώτη γραμμή. «Κάναμε 40 μέρες στα Τέμπη, με τις αγροτικές κινητοποιήσεις. Σήμερα, είμαστε εδώ, ως εθελοντές», λένε στο tirei.gr. Τους ακολουθούμε στη διαδρομή στις γειτονιές της Τερψιθέας. Έχουν τρία παιδιά ο ένας, δύο παιδιά ο άλλος.

IMG_20160301_201500

Οι διαδρομές είναι χαρτογραφημένες, έχουν αποφασιστεί από το τοπικό συμβούλιο και την Επιτροπή που έχει αναλάβει να διαπραγματευτεί με ιδιωτικές εταιρείες security, ως το κύριο μέτρο προφύλαξης και αποτροπής διαρρήξεων και κλοπών στην περιοχή. Παράλληλα, το τοπικό συμβούλιο έχει έρθει ήδη σε επαφή τόσο με τον Δήμο Λαρισαίων, όσο και με την Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας. Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει και επίσημο αίτημα για τη διενέργεια περιπολιών, τόσο από τη Δημοτική Αστυνομία, όσο και από την Αστυνομία.

Ο Κώστας και ο Αχιλλέας μετρούν τις διαδρομές, σημειώνουν τα χιλιόμετρα που διανύουν τα οχήματα, καθώς και το χρόνο που χρειάζεται για να πραγματοποιηθεί η κάθε διαδρομή. Σε τακτά χρονικά διαστήματα, οι ομάδες συναντιούνται και ανταλλάσσουν πληροφορίες. Αυτό θα γίνεται κάθε μέρα, για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, πιλοτικά. Το «πείραμα» της Τερψιθέας, που σε κάποιους φέρνει ανακούφιση, σε άλλους προκαλεί προβληματισμό και σε ορισμένους ακόμη και οργή, είναι εδώ…

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

mami

ΜΙΑ ΓΕΥΣΤΙΚΗ ΔΙΑΛΕΞΗ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΒΙΟΧΗΜΕΙΑΣ

Μια εκδήλωση γεμάτη από γαστρονομία και διατροφή διοργάνωσε το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «τοξικολογία» του τμήματος Βιοχημείας-Βιοτεχνολογίας, στο αμφιθέατρο του τμήματος, με θέμα «Ιστορικές διαστάσεις της Διατροφής». ...