ΠΛΕΟΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗ «ΛΑΡΙΣΑ ΑΠΟ ΨΗΛΑ»

Ξενάγηση στην έκθεση «η Λάρισα από ψηλά – η πόλη μέσα από τη ματιά των εικαστικών» πραγματοποιήθηκε σήμερα από την ιστορικό τέχνης Μάρω Καχριμανίδη, που την επιμελήθηκε, στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Κατσίγρα, με αρκετό κόσμο να συρρέει ώστε να την παρακολουθήσει.

Οι καλλιτέχνες που συμμετείχαν σε αυτή, δημιούργησαν την δική τους εικαστική απεικόνιση της πόλης με αφορμή την υποψηφιότητα για την πολιτιστική πρωτεύουσα 2021.

«Λάρισα από ψηλά. Μια πόλη ζωντανή. Μια πόλη φιλόξενη που έχει βλέψεις για κάτι ακόμη καλύτερο. Έχει πολίτες που την αγαπάνε», δήλωσε στο «τί ῥεῖ» η επιμελήτρια της έκθεσης, εξηγώντας βέβαια ότι τα 48 έργα δεν φιλοτεχνήθηκαν μόνο από Λαρισαίους αλλά και από καλλιτέχνες της Αθήνας, του Βόλου, της Βέροιας και της Θεσσαλονίκης. «Η έκθεση μέσα από το σύνολο των έργων προσπαθεί να δείξει την πόλη μέσα από μια άλλη ματιά και αφιερώνεται στην υποψηφιότητα της Λάρισας για την πολιτιστική πρωτεύουσα του 2021. Προσωπικά θεωρώ ότι έχει τις δυνατότητες να υποστηρίξει την υποψηφιότητα σαν πόλη, όπως εξάλλου έχει δείξει και μέχρι τώρα».

Οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης είναι Τρίτη-Τετάρτη-Πέμπτη-Παρασκευή: 10π.μ. – 2μ.μ. και 6-9μ.μ., Σάββατο και Κυριακή: 10π.μ. – 2μ.μ., και θα διαρκέσει μέχρι τις 17 Ιανουαρίου.

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ