Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑΣ

Pedestrians walk past the International Monetary Fund headquarters' complex in Washington Sunday, May 2, 2010. A senior International Monetary Fund official says the IMF's executive board is meeting in Washington to consider how much aid to grant Athens under a massive rescue loan package. (AP Photo/Cliff Owen)

«Η ελάφρυνση μπορεί να γίνει με επιμήκυνση των ωριμάνσεων, μορατόριουμ στις πληρωμές ή μείωση των επιτοκίων» σημείωσε, η Κριστίν Λαγκάρντ χθες και πραγματικά άφησε έκπληκτους όσους την άκουσαν. Πρόκειται για μια τεράστια κωλοτούμπα καθώς ξέχασε το κούρεμα και μάλλον το ΔΝΤ, προσχωρεί στην ευρωπαϊκή λύση για το χρέος.

Έτσι φαίνεται ξεκάθαρα πως θα προχωρήσει η διευθέτηση του χρέους. Άλλωστε το τελευταίο καιρό υπήρχε μια διαμάχη για το ποιός θα εγκαταλείψει πρώτος τις θέσεις του σε αυτό το θέμα, το ΔΝΤ ή η Ε.Ε; Όμως με βάση τα νέα δεδομένα, με το πως θα κλείσει η αξιολόγηση και με το ποιές θα είναι οι πρωτοβουλίες των ευρωπαίων, το ΔΝΤ θα καθορίσει το ρόλο του στο νέο πρόγραμμα.

Αυτό το πρόγραμμα θα είναι ένα νέο μνημόνιο που θα έρθει μετά την διευθέτηση του χρέους. Από την ρεαλιστικότητα του προγράμματος και των στόχων θα κριθεί αν το ΔΝΤ θα έχει ρόλο κομπάρσου ή πρωταγωνιστή. Το μόνο βέβαιο είναι ότι με το νέο πρόγραμμα θα βιώσουμε και άλλα μέτρα που είναι αμφίβολα αν τα σηκώνει το σαμάρι του Έλληνα. Άλλωστε ο θίασος θα είναι ο ίδιος και εμείς θα είμαστε στο ίδιο έργο θεατές…

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

mrclogo

ΤΙΠΟΤΑ ΑΣΧΟΛΙΑΣΤΟ ΣΤΙΣ 21/1/2016

#Το ντιμέιτ Η τηλεμαχία Τσίπρα-Σόιμπλε στο Νταβός έγινε εν τέλει πολύ διαφορετικά από ό,τι περιμέναμε. Οι δύο κονταροχτυπήθηκαν αλλά όχι ο ένας παρουσία του άλλου. ...