Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ, ΤΑ ΤΖΑΚΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ

Screen Shot 2016-01-12 at 13.56.54

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κουβαλά ένα όνομα ή πιο σωστά ένα επίθετο, το οποίο συγκαταλέγεται στα πολιτικά τζάκια του τόπου. Πολλοί ήταν αυτοί που στην κούρσα της διαδοχής, πίστευαν ότι αυτό θα τον δυσκολέψει, αλλά σε μια εσωκομματική διαδικασία, το όνομα, μέτρησε και του έδωσε …πόντους για να πάρει την ηγεσία της ΝΔ.

Μετά την εκλογή του, ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ και πατέρας του Κωνσταντίνος Μητσοτάκης τού ευχήθηκε να γίνει και πρωθυπουργός. Εδώ αρχίζουν τα δύσκολα. Για να γίνει πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πρέπει να πείσει ένα μπλοκ αναποφάσιστων που μάλλον δεν το…ζεσταίνουν τα τζάκια. Το ποσοστό αυτών των ανθρώπων είναι περίπου 18-20 % του εκλογικού σώματος. Είναι άνθρωποι λίγο απολιτίκ, νέοι σε ηλικία και παθόντες από τα… προηγούμενα τζάκια.

Άρα λογικά το επίθετο «Μητσοτάκης» εδώ, όχι απλά δεν θα μετρήσει, αλλά ίσως να δυσκολέψει τη διαδικασία. Κατά συνέπεια πρέπει να τους πείσεις ότι, έχει την πρόθεση να αλλάξει την κατάσταση, χωρίς τους παραλογισμούς του μνημόνιου. Αλλιώς κινδυνεύει να είναι μια από τα ίδια, με ό,τι αυτό σημαίνει για την παράταξη και τον τόπο.

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Screen Shot 2016-04-05 at 12.36.30

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ CELEBRITIES ΤΟΥ ΠΑΝΑΜΑ!

Είναι αλήθεια πως η λίστα του Παναμά, έβγαλε “λαβράκια”, παγκοσμίου βεληνεκούς. Συνεργάτες του Πούτιν, ο ίδιος η αυτού εξοχότης πρωθυπουργός της Αγγλίας Ντέιβιντ Κάμερον, ο ...