Ο ΚΑΝΑΔΑΣ ΞΕΦΤΙΛΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

WP_20160226_14_53_41_Pro

«Έχουμε 25.000 λόγους να είμαστε περήφανοι που είμαστε Καναδοί, καλωσορίσατε πρόσφυγες», έγραψε ο Τζον Μακόλουμ, υπουργός Μετανάστευσης του Καναδά, στο Twitter, μετά την άφιξη το Σάββατο το βράδυ μιας πτήσης τσάρτερ στο Μόντρεαλ του Καναδά. Με αυτά τα λόγια οι Καναδοί με περίσσεια ανθρωπιά, καλωσόρισαν τους πρώτους μετανάστες στη χώρα που έφτασαν με τσάρτερ και όχι με τα πόδια. Μάλιστα θα υποδεχθούν άλλους 12.000 το επόμενο διάστημα.

Ο Καναδάς που είναι χιλιάδες μίλια μακρυά από τις πολεμικές εστίες, βάζει τα γυαλιά στην περιφραγμένη Ευρώπη της απανθρωπιάς και της μικροψυχίας. Στην Ευρώπη των αξιών, που μετατράπηκε στην Ευρώπη των ανάξιων να διαχειριστούν αυτές τις θεμελιώδεις αξίες. Στην Ευρώπη που βλέπει τους μετανάστες σαν απειλή και όχι σαν ευκαιρία. Στην Ευρώπη που απομονωμένη από τη πραγματικότητα κινδυνεύει με κατάρρευση. Την Ευρώπη που φαίνεται, ότι δεν διδάχθηκε από το ακροδεξιό της φοβικό παρελθόν που την οδήγησε στην καταστροφή.

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

paraskeviguide

ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ;

Παρασκευή σήμερα και στην πόλη μπορούμε να κάνουμε check in:   17:30 – «Το Χορόχρωμα των Χριστουγέννων» ανεβαίνει στην σκηνή του Animus από τις «Δρυάδες ...