Ο ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΣ ΤΖΕΚΑΣ ΕΙΝΑΙ «NEAR» ΣΤΟ SUCCESS STORY

12510682_10205243356273237_853322383_o

Ο 18χρονος Λαρισαίος Βαλεντίνος Τζέκας φτιάχνοντας μια εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα, το «Near», έχει φτάσει πολύ κοντά στο success story που ψάχνει απεγνωσμένα αυτή η χώρα. Το ενδιαφέρον είναι πως η έμπνευση του ήρθε μέσα σε εκείνο το (αείμνηστο για όσους το χρησιμοποίησαν και) ασφυκτικά γεμάτο μεσημεριανό τρένο από Λάρισα για Πλαταμώνα μετά την εξεταστική περίοδο του Ιουνίου στα σχολεία. Έχοντας κάνει αυτό το ταξίδι και αδυνατώντας να πιστέψουμε στο «τί ῥεῖ» ότι κάποιος μπορούσε να σκεφτεί μέσα σε εκείνο το ζεστό βαγόνι, του ζητήσαμε εξηγήσεις.

Τι ακριβώς κάνει η εφαρμογή που έφτιαξες;

Το «Near – Check Who’s Nearby» έχει ένα απλό σκοπό: να φέρει τους ανθρώπους, εύκολα και γρήγορα, κοντά μεταξύ τους ώστε να μην χάνουν πολύτιμο χρόνο σε μηνύματα, κλήσεις αλλά και check’ins όπως κάνουμε πλέον στην εποχή μας! Έτσι ξοδεύεις περισσότερο χρόνο με την παρέα σου και λιγότερο με το κινητό σου! Με το «Near» μπορείς να δεις στον χάρτη ποιος βρίσκεται κοντά σου σε μια απόσταση 3 χιλιομέτρων!

Δε ξέρεις καλά τις περιοχές; Μπορείς άμεσα και εύκολα να βρεθείς με τους φίλους σου παίρνoντας οδηγίες μέσω των χαρτών της Google! Επίσης, μπορείς να δεις κάποιες βασικές πληροφορίες για τους γνωστούς και άγνωστους που βρίσκονται κοντά σου… και αν δεν καλυφθείς… μπορείς να δεις τα προφίλ τους στα κοινωνικά δίκτυα! Έτσι οι χρήσεις είναι πολλές. Μπορείς να γνωρίσεις νέα άτομα στην περιοχή σου αλλά και να βρίσκεσαι πιο εύκολα με τους φίλους σου καθημερινά!

Τέλος, μπορείς στην κάθε πόλη να δεις τα δέκα πιο δημοφιλή άτομα με βάση τα likes μέσα στην εφαρμογή! Ήδη ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος αλλά ταυτόχρονα και διασκεδαστικός!

Ενδιαφέρον ακούγεται! Πώς ακριβώς εμπνεύστηκες την εφαρμογή;

Μετά τις πανελλήνιες, καθώς πηγαίναμε με το τρένο στη θάλασσα κατά εκατοντάδες, όλοι, όταν φτάναμε, είμασταν μπροστά στο ίδιο δίλλημα… Δεν μπορούσαμε να αποφασίσουμε σε ποιο beach bar θα πάμε! Οπότε μόλις φτάναμε κάναμε τηλεφωνήματα, στέλναμε μηνύματα και ψάχναμε τα check’ins ώστε να δούμε ποια ενδιαφέροντα άτομα υπήρχαν σε κάθε μαγαζί και να κάνουμε την κατάλληλη επιλογή!

Τις περισσότερες φορές δεν βγάζαμε άκρη και χάναμε πολύ χρόνο! Οπότε, σκέφτηκα, γιατί να μην μπορείς όλες αυτές τις πληροφορίες να τις έχεις κατευθείαν στο κινητό, στο χέρι σου και να κάνεις την καλύτερη επιλογή; Έτσι με το «Near – Check Who’s Nearby» μπορείς να δεις ποια άτομα υπάρχουν κοντά σου, σε μια απόσταση 3 χιλιομέτρων ώστε να μην χρειάζεται να χάνεις τον χρόνο σου!

12494446_10205243356353239_465254686_o

Πώς σε προσέγγισαν από το εξωτερικό;

Έχει υπάρξει προσέγγιση από επιχειρηματίες, μέντορες, επαγγελματίες από άλλους κλάδους και όχι μόνο από την Ελλάδα! Όλα αυτά θα τα αξιοποιηθούν φυσικά!

Μέσα από κάποιες μεγάλες συνεντεύξεις που έδωσα, τόσο στο Forbes όσο και στο HuffingtonPost, πολλοί σημαντικοί άνθρωποι του τομέα προσπαθούν να μένουν ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο υπάρχει εκεί έξω! Έτσι, είδαν κάποια προοπτική τόσο στην ιδέα μου όσο και στον χαρακτήρα μου μετά από συνομιλίες! Αν γίνει κάποια σημαντική συνεργασία θα την μάθετε!

Τα τηλέφωνά μας τα έχεις! Πώς αισθάνθηκες όταν είδες και βίωσες όλη αυτή την επιτυχία;

Δεν θα έλεγα πως είναι κάτι επιτυχημένο ακόμα! Μέχρι τώρα έχω πάρει πολλές σωστές αποφάσεις, γι’αυτό βρίσκομαι όπου βρίσκομαι τώρα! Όσο περνάει ο καιρός, τόσο αυξάνονται οι χρήστες αλλά και τα προβλήματα που έχεις να λύσεις! Εκεί έρχεται και η πίεση! Σε αυτή την κατάσταση, φαίνεται επίσης το πόσο πολύ το θες και ποιος είσαι πραγματικά! Τα καλύτερα δεν έχουν έρθει ακόμα!

Απέδειξες ότι ο τόπος ζωής και καταγωγής δεν έχει να κάνει με τις ευκαιρίες που σου ανοίγονται. Θεωρείς ότι αυτό μπορεί να συμβεί στον καθένα;

Ο καθένας μπορεί να αλλάξει τη ζωή του ακόμη και τη ζωή άλλων ανθρώπων προς το θετικό! Ευκαιρίες υπάρχουν. Αν όχι, θα τις φτιάξουμε εμείς!

Ρόλο παίζει το πόσο αγαπάς αυτό που κάνεις και αφήστε τους άλλους να μιλάνε για βαθμούς και πτυχία! Το ότι θα γράψεις καλά στις πανελλήνιες ή το ότι θα πάρεις ένα πτυχίο από ένα καλό πανεπιστήμιο δεν σημαίνει πως θα είσαι χαρούμενος και επιτυχημένος στο μέλλον! Ήδη υπάρχουν άνθρωποι που πραγματικά άλλαξαν τον κόσμο χωρίς καν να τελειώσουν το πανεπιστήμιο! Κάποιοι ακόμα χωρίς ολοκληρωμένη βασική εκπαίδευση! Building background δεν είναι μόνο η εκπαίδευση, είναι κάτι παραπάνω!

Μετά από αυτά τι ετοιμάζεσαι να κάνεις;

Σίγουρα θα ήθελα να βγω προς το εξωτερικό ώστε να πάρω μια γεύση από τα μέρη που γίνεται όλη η δράση! Το να με κερδίσει κάποια άλλη χώρα εκτός από την Ελλάδα, είναι δύσκολο! Ας βοηθήσουμε την Ελλάδα να σταθεί ξανά στα πόδια της!


 

info

Near – Check Who’s Nearby

facebookιστοσελίδα | εφαρμογή


ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ