Ο ΑΓΩΓΟΣ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ!

IMG_2689

Χθες εγκαινιάστηκε από τον Τσίπρα ο αγωγός TAP, που θα φέρει αζέρικο πετρέλαιο στην Ευρώπη. Για τους γνωρίζοντες αυτός είναι ο αγωγός που πρότειναν οι Αμερικανοί, προκειμένου να ανακόψουν το ρώσικο αέριο προς την Ευρώπη χαλώντας τα σχέδια του Πούτιν.

Χθες πάλι εντελώς τυχαία έρχεται ένα σχέδιο για το χρέος απο το ΔΝΤ που βολεύει αφάνταστα την Ελλάδα και σοκάρει την Ευρώπη. Το σχέδιο προβλέπει νομομοποιημένη στάση πληρωμών έως το 2040 και επιτόκιο 1,5% σταθερό για αποπληρωμή του χρέους έως το 2080. Το σοκ είναι τέτοιο, που ο Ντάισελμπλουμ δηλώνει για πρώτη φορά πως η αξιολόγηση δεν είναι σίγουρο ότι θα κλείσει στις 24 Μαΐου! Την ίδια ώρα ο Σόιμπλε φαίνεται ότι προσπαθεί να παγώσει τα σχέδια του Ταμείου.

Η κυβέρνηση τον τελευταίο καιρό αφήνει το ΔΝΤ να παίζει μπάλα με το χρέος χωρίς να αντιδρά, δείχνοντας να συμφωνεί. Μπορεί κάνεις να υποθέσει ότι α αγωγός είναι δώρο με αντάλλαγμα την οριστική διευθέτηση του χρέους. Καθώς δεν μπορεί να είναι τυχαία η στροφή του ΔΝΤ μετά τα εγκαίνια. Κι αν τελικά η τελική πρόταση δεν είναι αυτή θα έχει πολλά στοιχεία της όταν συνταχθεί. Για όσους δεν καταλαβαίνουν η γεωπολιτική θέση της Ελλάδας δεν την χρεωκόπησε το καλοκαίρι, αυτή θα φέρει όπως φαίνεται και την λύση στο χρέος.

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ