ΟΙ ΚΑΚΟΙ ΧΕΙΡΙΣΜΟΙ, ΤΟ ΧΑΡΒΑΡΝΤ ΚΑΙ Η ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ

TOPSHOTS
The leader of the leftist Syriza party, Alexis Tsipras, listens to a question during a televised press conference on January 23, 2015 at the Zappion Hall in Athens. Greeks vote on January 25 in a general election for the second time in three years, with radical leftists Syriza leading the polls with a promise to renegotiate the international bailout that has imposed five years of austerity on the country.   AFP PHOTO/LOUISA GOULIAMAKI

Στην πρώτη θέση της λίστας με τους χειρότερους διαπραγματευτές του 2015, τοποθέτησε η Νομική Σχολή του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Την …περίοπτη αυτή θέση καταλαμβάνει λόγω της τακτικής του κατά τις συζητήσεις με τους δανειστές για το νέο πρόγραμμα της Ελλάδας.

Είναι μια τακτική που έφερε το νέο μνημόνιο και με τις εκλογές του Σεπτεμβρίου ο ελληνικός λαός -όπως παραδοσιακά κάνει τα τελευταία χρόνια- τον επέλεξε να το εφαρμόσει. Αν μέχρι τώρα υπήρχαν φώνες -κυρίως από την αντιπολίτευση- ότι η διαπραγμάτευση ήταν η χειρότερη δυνατή, τώρα επιβεβαιώνεται και από το Χάρβαρντ, ότι αυτοί οι κακοί χειρισμοί έφεραν ένα μνημόνιο πιο επώδυνο, με περισσότερα μέτρα. Μάλιστα η ανάλυση του πανεπιστημίου υποστηρίζει ότι αν δεν υπήρχαν καθυστερήσεις και πισωγυρίσματα το 3ο μνημόνιο θα ήταν πιο…ελαφρύ.

Αυτή η «ρετσινιά» σε συνάρτηση με το γεγονός ότι η ΝΔ μετα την εκλογή Μητσοτάκη θα σταθεί στα πόδια της, ίσως βοηθήσει το έργο της αντιπολίτευσης, ώστε να αποδομήσει πιο γρήγορα τον Αλέξη Τσίπρα. Μένει να δούμε αν ο Αλέξης μπορεί να …γυρίσει την παρτίδα.

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

eurodrx

«ΕΥΡΩ Ή ΔΡΑΧΜΗ;»: Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Κι ενώ νομίζαμε ότι ξεμπλέξαμε το περασμένο καλοκαίρι με το ερώτημα: ευρώ ή δραχμή, αυτό ξαναέρχεται δυναμικά στο προσκήνιο. Σε έρευνα που δημοσίευσε η «Αυγή», ...