ΟΙ ΔΥΟ ΗΤΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

1378901

Μετά την ήττα του τον Οκτώβριο του 2009, ο Κώστας Καραμανλής αποφάσισε να μην μιλά δημοσίως παρά μόνο μέσω κύκλων. Ο «κουρασμένος» πρώην πρωθυπουργός- όπως τον αποκαλούσαν- έκανε έναν κύκλο ταξιδιών και φαινόταν ότι προτιμούσε τις ιδιωτικές επισκέψεις με το σχετικό τσιμπούσι πάντα. Έτσι πίστευε πως η λήθη θα τον «σώσει» στην συνείδηση του Έλληνα από τις πιθανες ευθύνες του για την σημερινή κατάσταση στη χώρα.

Ο Κώστας Καραμανλής το περασμένο καλοκαίρι υπέστη την πρώτη του ήττα μετά τις εκλογες του 2009. Το περιβάλλον του τον πίεσε να μιλήσει στο ελληνικό λαό για πρώτη φορά από τότε δημοσίως και να σπάσει την σιωπή του, υποστηρίζοντας το «Ναι» στο δημοψήφισμα. Η δεύτερη ήττα του ήταν εσωκομματική, με την μη εκλογή  Μεϊμαράκη στην προεδρία της ΝΔ. Ηταν σαφές ότι πίστευε πως έχει την δύναμη να εκλέξει πρόεδρο, κάτι που δεν επιβεβαιώθηκε και φανέρωσε πως δεν είναι το απόλυτο «αφεντικό» στο κόμμα. Δύο ήττες σε 6 μήνες είναι κακό σκορ για τον πρώην πρωθυπουργό σε εθνικό και εσωκομματικό επίπεδο.

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

IMG_1923

ΜΗΔΕΝ ΕΙΣ ΤΟ ΠΗΛΙΚΟΝ

Η χθεσινή συνάντηση των αγροτών με τον Αλέξη Τσίπρα έφερε τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Δηλαδή κανένα αποτέλεσμα. Μηδέν εις το πηλίκον. Αυτό ήταν κάτι δεδομένο, καθώς ...