ΝΟΤΙΑΣ

Στην Αθήνα της Μεταπολίτευσης, ένας νέος κάνει ό,τι έκαναν οι νέοι στη Μεταπολίτευση. Πηγαίνει σε ταβέρνες, πηδάει γκόμενες και είναι αριστερός. Ο μπαμπάς και η μαμά του πάλι κάνουν ό,τι έκαναν οι μικροαστοί μπαμπάδες και μαμάδες στη Μεταπολίτευση: ανησυχούν και προσπαθούν να απολαύσουν όσο τους παίρνει από την περιρρέουσα ελευθεριότητα. Αυτά.

Ασήμαντη ταινία με ανύπαρκτη πλοκή. Εντάξει, κατανοητή η νοσταλγία των σημερινών 60 μάινους, αλλά ρε μπαρμπάδες η γενιά σας είναι αυτή που κατέστρεψε αυτή τη χώρα οπότε η νοσταλγία σας είναι λιγάκι ενοχλητική, γκέγκε; Υποτίθεται τώρα πως ο πρωταγωνιστής είναι λιγάκι «αλαφροΐσκιωτος», αλλά τελικά δεν είναι. Ντόρος να γίνεται.

Τα καλά νέα: Ενδιαφέροντα γκάτζετ από την Αθήνα της δεκαετίας του ’70. Ωραία αναπαράσταση δεν θα το ’λεγα. Τα χτενίσματα, η ιδιόλεκτος, τα βλέμματα πολύ μοντέρνα μου φάνηκαν. Επίσης ο σκηνοθέτης παραδόξως αποφεύγει τον μανιχαϊσμό αριστερός/δεξιός, προοδευτικός/συντηρητικός.

Τα κακά νέα: Όλοι καπνίζουν. Παντού! Παιδιά, σιγά με το ασφαλιστικό ρε γαμώτο!

Θα θυμόμαστε: Ξέρω και γω; Ίσως την εικόνα με την Ομόνοια; Τα τρόλεϊ εμπρός από την «τριλογία»;

Τυράκια: Ενάμισι στα πέντε. Εντάξει, Τάσο, φτάνει τόσο!

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Screen Shot 2016-02-01 at 14.11.22

ΤΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΣΤΑ FASHION SHOWS ΓΙΑ ΤΟ 2016

Όλοι οι μεγάλοι οίκοι μόδας μας έχουν παρουσιάσει εδώ και αρκετούς μήνες, τα νέα trends στα γυναικεία ρούχα για το Φθινόπωρο και τον Χειμώνα 2016. Οι προτάσεις που είδαμε ...