ΝΟΜΠΕΛΙΣΤΕΣ ΕΚΤΟΣ ΣΕΝΓΚΕΝ;

1200px-Schengen_Agreement_place

Είναι βέβαιο πως στο προσφυγικό η Ε.Ε, κινείται με πυξίδα το φόβο που έχουν προκαλέσει τα τρομοκρατικά χτυπήματα στη Γαλλία, αλλά και το συναγερμό που έχει σημάνει και σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη. Πάνω σε αυτό το φόβο έχει οικοδομηθεί και το αίτημα να «πετάξουν» την Ελλάδα από την συνθήκη Σένγκεν και να καταστήσουν ευρωπαϊκά σύνορα τα βόρεια σύνορα της χώρας. Αν μη τι άλλο αυτό μαρτυρά την εμφανή αδυναμία της Ε.Ε να φυλάξει μαζί με την Ελλάδα επαρκώς τα θαλάσσια σύνορα με την Τουρκία.

Αντίθετα συγκίνηση έχει προκαλέσει σε χιλιάδες χρήστες του διαδικτύου η συγκλονιστική προσπάθεια διάσωσης των μεταναστών από κατοίκους των νησιών της Ελλάδας. Μάλιστα προτείνουν ανοιχτά, συλλέγοντας online υπογραφές, οι άνθρωποι αυτοί για την προσπάθειά τους, να προταθούν για το φετινό Νόμπελ Ειρήνης. Την ώρα που οι ακρίτες κάτοικοι της Ελλάδας θα είναι-πιθανόν- υποψήφιοι νομπελίστες για τις ηρωικές προσπάθειές τους, αυτή θα τους κυρήξει έκπτωτους από την Σένγκεν; Η Ε.Ε. μάλλον είναι εκτός πραγματικότητας.

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

image

ΜΕΝΕΛΑΟΣ. Η ΤΥΦΛΗ ΑΛΚΥΟΝΗ

Με αφορμή τη γιορτή της μητέρας, δημοσιεύουμε ένα απόσπασμα από τα συγκινητικά παραμύθια της Γεωργίας Γκούσιου. Ένα παραμύθι που μιλά για τον Μενέλαο, ένα τυφλό ...