ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ, ΦΑΣΙΣΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ Η ΕΥΡΩΠΗ;

bracelets-1024x1024

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, και η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, απαντούν στο ερώτημα.

sk

Αν η Ευρώπη δεν σταματήσει να ψάχνει για αποδιοπομπαίους τράγους κατηγορώντας άδικα την Ελλάδα. Αν δεν λάβει μέτρα ενάντια στις ευρωπαϊκές χώρες που δεν τηρούν τις συμφωνίες για κατανομή των προσφύγων ή κατάσχουν τα τιμαλφή τους. Αν δεν καταδικάσει τις  προτάσεις για δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης μεταναστών, τις απειλές για αναστολή της συνθήκης Σένγκεν και τις προτροπές “βυθίστε τους”, υπουργών όπως του Βελγίου. Και αν αντί για όλα αυτά συνεχίζει την επιβολή όλο και σκληρότερης λιτότητας τότε ναι, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να φασιστοποιηθεί.

ms

Ως Ευρωπαίοι δεν ξεχνάμε τη φρίκη που προκάλεσαν οι διακρίσεις και το μίσος που καλλιέργησαν. Η Ευρώπη στηρίζεται στην αλληλεγγύη και οι χώρες-μέλη πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη που τους αναλογεί φιλοξενώντας με τα αξιοπρέπεια όσους χρειάζονται άσυλο. Ταυτόχρονα, οφείλουμε να προστατεύσουμε όλοι μαζί τα θαλάσσια ευρωπαϊκά σύνορά μας και να υποχρεώσουμε την Τουρκία να τηρήσει τη συμφωνία με την ΕΕ. Η πρόκληση βρίσκεται στην συνεργασία και την κοινή δράση.

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

hqdefault

Η ΓΟΗΤΕΙΑ ΤΩΝ 40

«Φεύγουν τα νιάτα, τα νιάτα κι η δροσιά…φεύγουν τα νιάτα μας και χάνονται…και μαζί τους φεύγει κι η ξενοιασιά» Αυτό το τραγούδι της Αλίκης, ήρθε ...