ΜΙΜΗΣΗ ΕΧΘΡΟΠΡΑΞΙΑΣ ΑΣΗΜΑΝΤΗΣ ΚΑΙ ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΗΣ

mrclogo

#Παραλογισμός Χθες κόντεψαν να σκοτωθούν πρόσφυγες στην Ειδομένη. Από τις συνοριακές αρχές της ΠΓΔΜ. Οι οποίες, αν και καταδικαστέα εξ ολοκλήρου η βια, έκαναν τη δουλειά τους. Κρατούσαν τα σύνορά τους κλειστά. Όμως κάποιος παρακίνησε τους πρόσφυγες με ένα έγγραφο στα αραβικά πάλι. Και η ελληνική πλευρά αντί να βάλει σε τάξη τα του οίκου της ή να συνειδητοποιήσει ότι ξένη δύναμη πυροβολούσε ανθρώπους σε έδαφός της, έβγαζε ανακοινώσεις κατά της βίας. Αυτό είναι βία κατά της λογικής. Βέβαια, οι πλαστικές σφαίρες είναι πλαστικές σφαίρες. Όπως και τα τραυματισμένα ανήλικα παιδιά, τραυματισμένα ανήλικα παιδιά.

#Μίμηση Και φυσικά δεν γίνεται να περάσει στα κρυφά η διαδήλωση των ακροδεξιών από τον Πειραιά. Οι διαδηλωτές επιχείρησαν να μπουν μέσα στον καταυλισμό των προσφύγων αλλά τους απώθησε η αστυνομία. Αφού συνεπλάκησαν με τις αρχές μετά συνεπλάκησαν και με τους αντιφασίστες διαδηλωτές που έκαναν παράλληλη συγκέντρωση. Είναι λίγο μπαρούτι η κατάσταση απ’ άκρη σ’ άκρη, δεν νομίζετε; Αν νομίζαμε πάντως ότι ο πόλεμος είναι μόνο στην Συρία κάναμε λάθος. Ο πόλεμος φαίνεται ότι μεταναστεύει και αυτός.

#Δούλεμα Κανείς δεν περίμενε να υπάρχει κλίμα εμπιστοσύνης κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων του κουαρτέτου με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο χθες τη νύχτα στο ξενοδοχείο Χίλτον. Αν μη τι άλλο αυτό που θα περίμενε κανείς είναι να ψάξουν πρώτα για κοριούς. Ή να κοιτάξουν το κινητό τηλέφωνο του Ευκλείδη, μη τυχόν και καλεί ή ηχογραφεί. Το Reuters πάντως μας πήρε στο ψιλό και έγραφε ότι «στην Αθήνα και οι τοίχοι έχουν αυτιά», ενώ προσέθετε ότι το παιχνίδι εντυπώσεων με την υποκλοπή έπεσε στο κενό. Το επόμενο επεισόδιο είναι προγραμματισμένο για τις 4 το απόγευμα.

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ