ΜΙΑ ΒΡΑΔΙΑ «ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΕ ΕΝΑ ΣΠΟΡΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΑΝΘΙΣΕΙ»

IMG_2293

Έχετε ακούσει τη θάλασσα; Για την ακρίβεια έχετε καθίσει μπροστά στην αμμουδιά μια συνεφιασμένη ημέρα να ακούτε τον παφλασμό των κυμμάτων σαν μια γλυκιά μελωδία μέσα στη μουντάδα; Το συναίσθημα που προκαλεί η παραπάνω εμπειρία τοποθετήστε τη μέσα στο Νικόδημο και προσθέστε τη μυσταγωγία. Και τη λυρική φωνή της παραμυθούς Λένας Χαϊδούτη να διαβάζει διηγήματα της Γεωργίας Γκούσιου. Και την απαλή μελωδία των κρουστών του Μενέλαου Τζαφέτα να τη συνοδεύουν.

Ούτε πιρούνι δεν τολμούσε να ακουστεί καθόλη τη διάρκεια της ανάγνωσης. Ούτε μισός ψίθυρος δεν έσπασε τη μουσική της φωνής και των οργάνων. Και τα παραμύθια; Μια μάνα μπορεί να τα καταλάβει καλύτερα. Από το λουλούδι που γίνεται δέντρο και το τυφλό νεογνό πουλάκι που η μητέρα του θα το μεγαλώσει μαθαίνοντάς του να προστατεύεται ώστε να γίνει ένα πουλί δυνατό, στην αφιέρωση: «Σε ένα σπόρο που δεν κατάφερε να ανθίσει».

Όλη αυτή η περιγραφή μπορεί να είναι ανούσια. Ή αναποτελεσματική. Μπορεί να είναι απόρροια της συγκίνησης. Μπορεί να είναι λάθος. Όμως όσοι βρέθηκαν χθες στο Νικόδημο, άκουσαν τη Λένα να διαβάζει τα διηγήματα της Γεωργίας υπό τη μουσική του Μενέλαου, έκαναν πολύ σωστά.

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

pemptiguide

ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ;

Πέμπτη σήμερα και -εκτός από τα κανονισμένα ρεβεγιόν!- στην πόλη μπορούμε να κάνουμε check in:   22:00 – Η Λάρισα υποδέχεται το 2016 στην Κεντρική Πλατεία ...