ΜΑΤΩΣΕ Η ΜΥΤΗ ΤΗΣ ΙΦΙΓΕΝΕΙΑΣ

mrclogo

#Ρουθούνι Τι απεργίες, τι χαλασμός, ρουθούνι δεν άνοιξε για το ασφαλιστικό. Και το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης ψηφίστηκε από τις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής. Και πως να μην περάσει όταν τα ΜΜΕ απεργούσαν και δεν ήταν δυνατό να διαμορφωθούν απόψεις επί του νομοσχεδίου. Αλλά καλά να είναι ο συνδικαλισμός και οι μαζικοί αγώνες που πετυχαίνουν τα επιθυμητά αποτελέσματα χωρίς να χυθεί σταγόνα αίματος. Αυτό είναι πολιτικός πολιτισμός.

#Ιφιγένεια Και μιας και αναφέραμε την ιερή λέξη της ανάπτυξης του τόπου τούτου, τον συνδικαλισμό, αξίζει να σημειωθεί πως η ΕΣΗΕΑ ανακοίνωσε ότι θα διαγράψει τους απεργοσπάστες διότι «πρέπει όλοι ν’ αντιληφθούν ότι, εργοδοτικές πρακτικές και απόπειρες διάσπασης του συνδικαλιστικού κινήματος, από πολιτικά και άλλα κέντρα δεν θα περάσουν. Οι αγώνες μας δεν υπονομεύονται». Εάν ο αγώνας ήταν ενάντια στο ασφαλιστικό, ίσως ήρθε η ώρα να βάλουμε την Ιφιγένεια στον βωμό.

#Πληγή Δεν έχει Eurogroup για την πάρτη μας την Πέμπτη. Από την πλευρά του Ντάισελμπλουμ ανακοινώθηκε ότι πρώτα θα κλείσει η αξιολόγηση, έπειτα θα δούμε το πακέτο προληπτικών μέτρων του ΔΝΤ και ύστερα το χρέος. Και όλα αυτά μετά το Πάσχα. Μάλιστα τον «αυτόματο μηχανισμό περικοπής δαπανών» που πρότεινε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δεν τον δέχονται. Επειδή μάλλον θα ψωνίσουμε ότι μας πουλήσουν είναι καλό ο Αλέξης Τσίπρας να αγοράσει μια σοβαρή παραδοσιακή γραβάτα. Ή και δυο.

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

in_the_heart_of_the_sea

ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ (IN THE HEART OF THE SEA)

Στο πλαίσιο της έρευνάς του για το βιβλίο του Μόμπι Ντικ, ο συγγραφέας Χέρμαν Μελβίλ επισκέπτεται το 1850 τον παλαίμαχο φαλαινοθήρα Τομ Νίκερσον (Μπρένταν Γκλίσον) ...