ΑΔΕΙΑΖΕΙ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ

Σαν πολυπόθητη «νύφη» το «Ποτάμι» με την …εύκαμπτη ιδεολογία το διεκδικούν τόσο το κεντροδεξιό μπλοκ που ξαναναστήθηκε μετά την εκλογή Μητσοτάκη, όσο και η κεντροαριστερά που ακόμη ψάχνει… τα πατήματά της σε μια νέα αρχή, καθώς είναι κατακερματισμένη.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος απαντά στη Φώφη Γεννηματά με άρθρο του, για τη νέα κεντροαριστερά, εκφράζοντας την άποψη, ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να απευθυνθεί στο (υπό διάλυση) Ποτάμι, αλλά και στην Ένωση Κεντρώων, ώστε να ισχυροποιηθεί (λαμβάνοντας υπόψη και την αλλαγή εκλογικού νόμου) και να συνεργαστεί την επόμενη ημέρα με τη ΝΔ.

Από την άλλη, o βουλευτής Αχαΐας με το Ποτάμι Ιάσων Φωτήλας, άνοιξε τα χαρτιά του και προτείνει τη συμπόρευση με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Είναι προφανές πως τα δύο μπλοκ, κεντροδεξιά και κεντροαριστερά, θέλουν να αφομοιώσουν τα από-κόμματα που υπάρχουν και που μέχρι τώρα έπαιζαν το ρόλο του σωσίβιου, ώστε να μην φύγουν οι ψήφοι στο αντίπαλο μπλοκ. Στην παρτίδα «παίζει» και η Ένωση Κεντρώων, ενω σημαντικό ρόλο στην κεντροαριστερά πτέρυγα θα διαδραματίσει και ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ