ΚΡΑΤΟΣ ΛΑΜΟΓΙΟ

image

Την ώρα που το κράτος με τα νέα μέτρα- φωτιά στεγνώνει την αγορά και προκαλεί συνθήκες ασφυξίας, το ίδιο παρακρατά επιστροφές φόρων και άλλα χρήματα που διακαιούνται οι επιχειρήσεις και θα ανακούφιζαν την βαριά κατάσταση. Την ώρα που απαιτεί από τον εμπορικό κόσμο να αποδώσει έγκαιρα τους φόρους, αυτό ως κοινός απατεώνας δεν επιστρέφει αυτά που πρέπει και τα κρατάει κάβα.

Σε 5,575 δισ. ευρώ αυξήθηκαν τα ληξιπρόθεσμα χρέη του Δημοσίου προς τους ιδιώτες τον Μάρτιο, έναντι 5,405 δισ. ευρώ τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία για την πορεία εξέλιξης των μεγεθών της γενικής κυβέρνησης που δόθηκαν στη δημοσιότητα. Οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων παρέμειναν ουσιαστικά αμετάβλητες αφού διαμορφώθηκαν στα 1,099 δισ. ευρώ. Οι οφειλές προς τους οργανισμούς κοινωνικής ασφάλισης ανέρχονται σε 2,876 δισ. ευρώ και στα νοσοκομεία σε 1,146 δισ. ευρώ.

Όλα αυτά είναι χρήματα που θα κινήσουν την αγορά, θα βοηθήσουν τα ασφαλιστικά ταμεία που ασφυκτιούν, και τα νοσοκομεία που αργοπεθαίνουν. Δεν γίνεται και να μαζεύεις τα λεφτά από την αγορά και να παρακρατάς και αυτά που είναι να δώσεις. Με τέτοιο μαφιόζικο πρόσωπο δεν μπορείς να ζητάς ο άλλος να κόψει την απόδειξη και να σου αποδώσει το φόρο. Με αυτόν το τρόπο το ίδιο το κράτος «νομιμοποιεί» την φοροδιαφυγή.

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

mrclogo

ΔΙΑΦΘΟΡΑ, ΤΑΚΤ, ΤΑΜΠΟΥ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ

#Της διαφθοράς Εξεταστική για τα δάνεια των κομμάτων προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στην Βουλή περί διαπλοκής. Προέβη σε κλισέ του τύπου ...