ΚΟΥΒΕΝΤΑ Μ’ΕΝΑΝ ΠΡΑΚΤΟΡΑ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ

WP_20160122_10_45_01_Pro

Τη θέλουν όλοι παρά το γεγονός ότι είναι κουφή και κατ’άλλους, στραβή. Πέφτει πάνω σου και δεν την βρίζεις. Το χαίρεσαι. Επιδιώκεις να την έχεις μαζί σου σε κάθε στιγμή της ζωής σου. Η τύχη μπορεί αν σου …κάτσει να σου αλλάξει τη ζωή. Άλλωστε «αν έχεις τύχη διάβαινε», λέει ο θυμόσοφος λαός. Η τύχη είναι η υποτιθέμενη «δύναμη» που αποδίδεται σε έμψυχα ή άψυχα αντικείμενα και η οποία είναι σε θέση να επηρεάσει, πέρα από τον έλεγχο του ανθρώπου και τους φυσικούς νόμους του σύμπαντος, γεγονότα και καταστάσεις, ώστε να έχουν θετική κατάληξη. Στην αρχαιότητα η τύχη ήταν θεά, κόρη του Ερμή και της Αφροδίτης.

Μια που μιλάμε για τύχη, θα την αναζητήσει κανείς στα τυχερά παιχνίδια που όμως παίζονται με τυχερούς αριθμούς που πρέπει να βρεις για να κερδίσεις. Επιστημονικά οι τυχεροί αριθμοί χρήζουν ιδιαίτερης προσέγγισης καθώς εκτός του ότι είναι μαγικοί φέρουν επί πλέον υπερφυσικές ιδιότητες. Δεν μπορεί να είναι μεγαλύτεροι από τους αριθμούς που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι στην καθημερινότητα τους και είναι συνήθως από το 1 μέχρι το 100 ή μέχρι το 1000, καθώς το σούπερ 3 του Ο.Π.Α.Π. παίζεται με αριθμούς έως το 999. Επιπλέον ο αριθμός 13 ενώ είναι άτυχος για αρκετούς ανθρώπους για άλλους τόσους είναι τυχερός.

Όμως ιστορίες για τυχερούς ή άτυχους παίκτες έχουμε ακούσει πολλές. Έτσι αποφασίσαμε να ρωτήσουμε και να μάθουμε πως νιώθει κάποιος άλλος -ο πράκτορας της τύχης εν προκειμένω- που ακόμη και εν αγνοία του μοιράζει εκατομμύρια σε ανθρώπους που απλώς αγοράζουν ένα λαχείο ή παίζουν δελτία του τζόκερ, του ΚΙΝΟ αλλά και ξυστά.

«Σφυρίζουν» εκατομμύρια γύρω σου…

WP_20160122_10_45_56_Pro

Ο Κώστας Παπάζογλου στην Λάρισα είναι ιδιοκτήτης πρακτορείου του ΟΠΑΠ. Είναι ένα από τα παλαιότερα πρακτορεία, το οποίο ο ίδιος έχει αναλάβει αρκετά χρόνια τώρα μαζί με το αδελφό του. Η πρώτη ερώτηση είναι περιέργειας. Αλήθεια πως είναι να…σφυρίζουν τα εκατομμύρια γύρω σου; «Από την μια θες να βοηθήσεις έναν άνθρωπο να κερδίσει» μας λέει «από την άλλη όμως θέλεις να συμμετέχεις και εσύ βλέποντας τον άλλον να κερδίζει». Στο τελευταίο τζακ-ποτ του Νοεμβρίου άλλωστε έπαιξε και ίδιος -όπως μας αποκαλύπτει- καθώς ήταν μεγάλος ο πειρασμός.

WP_20160122_10_45_37_ProΥποστηρίζει ότι πραγματικά χαίρεται όταν κάποιος πελάτης του κερδίζει ένα μεγάλο ποσό. Θυμάται όμως ότι κάποτε ο ίδιος μοιράστηκε την τύχη του με φίλους, όταν «έφτιαξα ένα ομαδικό δελτίο ΠΡΟΠΟ και έψαχνα να βρώ τέσσερις συμμετέχοντες για το παίξουμε. Παίξαμε όλοι από 10 € και κερδίσαμε συνολικά 20.000 €».

Θα κέρδιζε, αλλά...

Όμως η …μοίρα του πράκτορα είναι να φτιάχνει δελτία που κερδίζουν ή που άλλες φορές δεν κερδίζουν. Έφτιαξε δελτίο του ιπποδρόμου το οποίο πραγματικά κέρδιζε πολλά λεφτά αλλά τελικά δεν έκατσε! Ο συνδυασμός που είχε σχηματίσει έφερνε τότε 200.000 €. Την Τελευταία στιγμή -για κακή του τύχη- ένας φίλος του άλλαξε τον συνδυασμό και το δελτίο πήγε για σκουπίδια!

WP_20160122_10_44_51_Pro

Περιγράφει πως βλέπει με τα δικά του μάτια, ανθρώπους που συνειδητοποιούν ότι μόλις έχουν κερδίσει. Άλλοι χαίρονται, και άλλοι -που μάλλον δεν θέλουν να το δείξουν- αποφεύγουν να το εκδηλώσουν έντονα. «Υπάρχουν άνθρωποι που μπορεί να κερδίσουν και μέσα στο πρακτορείο φοβούνται να το δείξουν» μας λέει ο Κώστας Παπάζογλου. Θυμάται χαρακτηριστικά πελάτη που κέρδισε 3,5 εκατ. € στο Τζόκερ και έφυγε μέσα από το πρακτορείο…σαν κύριος, χωρίς να καταλάβουν ποιός είναι!

Στις κουβέντες με τους παίκτες του πρακτορείου, άκρη για το τι σημαίνει «τύχη» δεν βγάλαμε. Τύχη μας είπαν «είναι να κερδίζεις το πεντάρι στο Τζόκερ και ατυχία είναι που δεν κέρδισες για έναν αριθμό το εξάρι που έδινε τα πολλά εκατομμύρια». Συμπέρασμα; Η τύχη τελικά είναι πολύ σχετικό πράγμα …

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ