ΙΣΩΣ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΛΟΥΚΕΤΑ

louketo

Γράφει η Ελένη Δημητρίου*

 

DSCN5701Η τακτική του Δήμου Λαρισαίων για εξοικονόμηση πόρων μήπως θα οδηγήσει στη συρρίκνωση ακόμα περισσότερο των τοπικών επιχειρήσεων;

Μέχρι και το 2015 ο Δήμος Λαρισαίων συμφωνούσε τις μέγιστες τιμές που τα σχολεία θα μπορούσαν να προμηθεύονται τα αναλώσιμα και οι διοικήσεις των σχολείων αποφάσιζαν τους προμηθευτές που επιθυμούσαν (ήταν στη γειτονιά τους, τους εξυπηρετούσαν γρήγορα κ.λπ).  Έτσι τα χρήματα ενίσχυαν πολλούς μικρούς επαγγελματίες του χώρου.

Φέτος στα πλαίσια της εξοικονόμησης χρημάτων, όπως διατείνεται η δημοτική αρχή, αποφασίστηκε να κάνει μειοδοτικό διαγωνισμό για τα αναλώσιμα των σχολείων. Έτσι ζήτησε από όλους τους διευθυντές να προγραμματίσουν πόσα στυλό, μαρκαδόρους, χαρτόνια, κόλλες, κορδέλες, φακέλους, χαρτί, χρυσόσκονες κ.λπ θα χρειαστούν για το 2016 ώστε να γίνει ο διαγωνισμός.

Αν στο διαγωνισμό συμμετάσχουν και κάποιες μεγάλες πολυεθνικές που δραστηριοποιούνται στο χώρο των αναλώσιμων χαρτικών και που μπορούν να προσφέρουν χαμηλές τιμές και χαμηλή ποιότητα ταυτόχρονα, όλοι καταλαβαίνουμε ότι αυτοί θα είναι οι τυχεροί.

Ακόμα όμως κι αν συμμετέχουν μόνο τοπικές επιχειρήσεις δεν είναι κρίμα να πάρει όλη την πελατεία ένας και μόνο βιβλιοπώλης; Στις εποχές που ζούμε πρέπει να στηρίζουμε όλους τους συμπολίτες μας χωρίς βέβαια αυτό να ζημιώνει και το κράτος – το Δήμο Λαρισαίων στην προκειμένη περίπτωση.

Ελπίζω πως ο Δήμος Λαρισαίων θα λάβει υπόψιν του την δύσκολη οικονομική συγκυρία που περνούν όλοι οι πολίτες και ειδικότερα οι μικροί επαγγελματίες της πόλης μας και δεν θα προχωρήσει σε μια τέτοια απόφαση. Εξάλλου ορίζοντας τη μέγιστη δυνατή τιμή για τα κάθε αναλώσιμο υλικό μπορεί να διασφαλιστεί η εξοικονόμηση χρημάτων.

Αποτύπωσα τη σκέψη μου γιατί πραγματικά δε θέλω να βλέπω καθημερινά να αυξάνονται τα λουκέτα στις επιχειρήσεις της πόλης μας.

*Η Ελένη Δημητρίου είναι εκπαιδευτικός

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ