«ΘΑ ΣΑΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΩΜΕΝ…» Ή «ΘΑ ΣΑΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΩΜΕΝ»

μαυρογιαλούρος
Ο Αλέξης Τσίπρας στις εκλογές του περασμένου Σεπτεμβρίου υποσχέθηκε από την Λάρισα στους αγρότες πως με το δήθεν παράλληλο πρόγραμμα και με την δέσμευση για ισοδύναμα, θα εξασφάλιζε ελάφρυνση στη φορολογία των αγροτών, ενώ είχε αποκρύψει τις αυξήσεις εισφορών που θα ερχόταν στο ΟΓΑ με την ψήφιση του νέου ασφαλιστικού.
Ο σημερινός πρωθυπουργός φαίνεται πως έπεισε τον αγροτικό κόσμο, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ σάρωσε στον θεσσαλικό κάμπο. Όμως οι προσδοκίες παράμειναν προσδοκίες, καθώς η εμμονή των θεσμών για «αίμα» στο ασφαλιστικό φέρνει τους αγρότες να χρειάζεται να πληρώσουν πολύ περισσότερα χρήματα στο ΟΓΑ – τα οποία δηλώνουν ότι δεν έχουν- για να πάρουν σύνταξη. Επίσης το παράλληλο πρόγραμμα είναι πλέον μια… ανάμνηση. Οι Θεσμοί το πέταξαν στον κάλαθο των αχρήστων. Από την άλλη τα ισοδύναμα δεν βρέθηκαν, με αποτέλεσμα η φορολογία των αγροτών να «κλειδώσει» στο 26%.
Πριν από λίγες ημέρες ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης στο MEGA αποκάλυψε πως «οι δεσμεύσεις για τους αγρότες ίσχυαν πριν από την συμφωνία». Εδώ τίθεται το μεγάλο ερώτημα. Αν αυτά που λέει ο κ Ευαγγέλου είναι αλήθεια, τότε ο Αλέξης Τσίπρας ήρθε στην Λάρισα και υποσχέθηκε πράγματα τα οποία ήταν σε γνώση του ότι δεν θα μπορούσαν να εφαρμοστούν, καθώς η συμφωνία είχε υπογραφεί, εμπαίζοντας στην πραγματικότητα τους αγρότες για να τους να υφαρπάξει την ψήφο τους. Σαν άλλος Μαυρογιαλούρος αντί για το «θα σας εξασφαλίσωμεν…» φαίνεται πως με το νέο ασφαλιστικό πάει για το “θα σας εξαφανίσωμεν…” αλλά αποφεύγουμε να σας το πούμε!
Όπως και στην ταινία με τον Μαυρογιαλούρο τα πολλά ψέματα και οι κρυφές αλήθειες κάποια στιγμή αποκαλύφθηκαν. Έτσι και εδώ αν ισχύουν όλα τα παραπάνω μιλάμε για το πρώτο πιστοποιημένο ψέμα, καθώς ομολογείται, είτε από κεκτημένη ταχύτητα, είτε επειδή πλέον δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Άλλωστε οι μάσκες των αντιμνημονιακών ποπολάρων έχουν πέσει προ πολλού.

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ