ΘΑ ΜΑΣ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ;

hqdefault

Η δεύτερη φορά Αριστερά έχει αποφασίσει να μας αλλάξει την τηλεόραση, εκτός από τα… φώτα που μας άλλαξε στη φορολογία. Το παζάρεμα των νέων συχνοτήτων είναι ανελέητο από τους νέους παίκτες, που θέλουν να μπουν στο παιχνίδι και με «όπλο» την τηλεοπτική άδεια να κάνουν και τις όποιες …δουλίτσες στην νέα κατάσταση που θα στηθεί. Την ίδια ώρα η «παλιά φουρνιά» των καναλαρχών δεν θέλει να χάσει το καθεστώς ασυλίας που απολαμβάνει και εκμεταλλεύεται περίπου για 25 χρόνια.

Τα χρέη των τηλεοπτικών εταιριών που συνεχίζουν να λειτουργούν μεχρι τώρα, αγγίζουν το ποσό του 1,5 δις €. Το ερώτημα λοιπόν, είναι αν θα προλάβει ο Αλέξης Τσίπρας να αλλάξει το καθεστώς με το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε ή αν το σύστημα θα καταρρεύσει, αφού είναι υπέρογκα τα δάνεια που έχουν λάβει και από την άλλη, η στρόφιγγα για νέο δανεισμό παραμένει κλειστή.

Πάντως είτε έτσι είτε αλλιώς, το νέο -αν στηθεί- πρέπει να φέρει πιο υγιή αγορά και πιο καλά τηλεοπτικά προγράμματα, καθώς τελευταία -λόγω της οικονομικής ασφυξίας- ζούμε στον …αστερισμό της επανάληψης.

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ