Η ΠΟΛΗ ΣΤΗΝ… ΦΡΕΝΙΤΙΔΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

IMG_1961

Το διεθνές κινηματογραφικό φεστιβάλ Artfools Λάρισας, το 8ο κατά σειρά, άνοιξε την αυλαία του το Σάββατο το βράδυ με τα εγκαίνια δυο εκθέσεων· μια φωτογραφίας από τον Κ. Τσομάκο σε επιμέλεια Φώτη Νατσιούλη και μια εικαστικών έργων του Σωματείου Εικαστικών Λάρισας «8».

Οι εκθέσεις όπως και το 8ο Φεστιβάλ είναι αφιερωμένα στην μεταναστευτική κρίση, η οποία έχει φέρει και την Ευρώπη μπροστά σε ένα πρόβλημα διαχείρισης και κρίσης αξιών εν τέλει. Τόσο τα έργα των εικαστικών όσο και οι φωτογραφίες από την Ειδομένη, άφηναν την αίσθηση που ήθελαν να αφήσουν. Προσωποκεντρικά έργα που δείχνουν το ανήμπορο των ανθρώπων που εκδιώχθηκαν από τα σπίτια τους, αλλά ταυτόχρονα που η αχτίδα της ελπίδας δεν έχει χαθεί από τα μάτια τους ακόμη.

IMG_1960

Το φεστιβάλ έχει κάθε μέρα δραστηριότητες ενώ η αυλαία θα πέσει την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου. Οι δραστηριότητες περιλαμβάνουν σε διάφορα σημεία της πόλης (βλ. συνοπτικό πρόγραμμα) προβολές ντοκιμαντέρ και ταινιών μεταξύ άλλων από τον ιαπωνικό, νορβηγικό και κορεάτικο κινηματογράφο. Περιλαμβάνει ακόμη εργαστήρια, μαθητικά φόρουμ, και προβολή δουλειάς φοιτητών της Σχολής Κινηματογράφου του ΑΠΘ.

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ