ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ…

Screen Shot 2016-02-19 at 15.50.13

Αναρωτιέται κανείς με τα τελευταία κρούσματα επιθέσεων εγκληματικών εναντίον ανυποψίαστων πολιτών στην περιοχή της Λάρισας, πόσο καλά μπορεί να κάνει την δουλειά της η αστυνομία όσο και αν πραγματικά το θέλει.

Πριν από μερικούς μήνες άκουγα τον Γ.Γ. του υπουργείου προστασίας (;) του πολίτη, να ανακοινώνει από την Λάρισα το σχέδιο αναδιάρθρωσης αστυνομικών τμημάτων στο νομό. Αυτό ούτε λίγο ούτε πολύ προέβλεπε κλείσιμο τμημάτων, αφήνοντας ουσιαστικά μεγάλες περιοχές ακάλυπτες από αστυνόμευση. Το ερώτημα όλων ήταν τότε πως θα μπορέσει να φτάσει το περιπολικό για παράδειγμα από τον Ευαγγελισμό στη Ραψάνη αν συμβεί ένα περιστατικό; Πώς θα μπορούσε να αστυνομευτεί επαρκώς μια τέτοια περιοχή;

Η απάντηση έρχεται λίγους μήνες μετά και μάλλον δεν μας αφήνει καμιά απολύτως απορία. Υπάρχουν λοιπόν περιοχές που πλέον δεν γίνεται οι κάτοικοί τους να νιώθουν ασφαλείς. Πριν από μερικές ημέρες είχαμε το περιστατικό στην Τερψιθέα, όπου άγνωστοι μπήκαν σε σπίτι ηλικιωμένου ζευγαριού τους ξυλοκόπησαν και τους βασάνισαν για ώρες προκειμένου να πάρουν ό,τι πίστευαν ότι υπήρχε στο σπίτι. Το περιστατικό αυτό έγινε μόλις 7 χιλιόμετρα από την Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας. Η πρωτοφανής αγριότητα των δραστών οδήγησε το ένα από τα δύο θύματα της επίθεσης στο νοσοκομείο.

Μόλις την Πέμπτη το βράδυ, δράστες, κουκουλοφόροι και οπλισμένοι εισέβαλαν σε μίνι μάρκετ στην Κάτω Σωτηρίτσα και, αφού χτύπησαν τους ηλικιωμένους ιδιοκτήτες που αντιστάθηκαν, άρπαξαν 300 ευρώ από το ταμείο. Και σε αυτή την περίπτωση, ο ηλικιωμένος άνδρας διακομίστηκε στο νοσοκομείο.

Οι κάτοικοι των παραλίων διαμαρτύρονται καθώς η περιοχή είναι απροστάτευτη και έχει σημειωθεί το τελευταίο διάστημα σωρεία κλοπών στην περιοχή.

Από την άλλη, δεν φταίει για όλα αυτά μόνον η αναδιάρθρωση των αστυνομικών τμημάτων. Βασικό πρόβλημα σύμφωνα με τους αστυνομικούς είναι και τα πολλά χαλασμένα υπηρεσιακά αυτοκίνητα, για τα οποία δεν υπάρχουν ανταλλακτικά και παραμένουν καθηλωμένα. Αν μη τι άλλο η κατάσταση χρήζει άμεσης αντιμετώπισης, καθώς η αγριότητα των επιθέσεων των παράνομων συμμοριών σε βάρος πολιτών, είναι φαινόμενο που μαρτυρά ότι η ασφάλεια τις ημέρες της κρίσης είναι ζητούμενο και όχι δεδομένο.

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

FullSizeRender

LIGHT ΜΑΓΚΕΣ, LIGHT ΧΡΕΟΣ

Έξι μήνες η πρώτη κυβέρνηση ΣΎΡΙΖΑ προσπαθούσε να πείσει πως διαπραγματευόταν με τους δανειστές. Εκείνη την περίοδο οι τσαμπουκάδες δεν έλειπαν, αλλά στο τέλος αποδείχθηκε ...