ΕΠΤΑ ΦΥΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΗ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ

Screen Shot 2016-02-24 at 19.32.18

Πολλοί από εμάς αντιμετωπίζουμε προβλήματα ύπνου. Μπορεί να έχουμε δοκιμάσει τα πάντα, χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Αυτό όμως που ίσως κάποιοι από εμάς δεν έχουμε  δοκιμάσει είναι να προσθέσουμε φυτά μέσα στην κρεβατοκάμαρα μας; Όσο παράξενο κι αν  ακούγεται, υπάρχουν κάποια φυτά εσωτερικού χώρου που μπορούν να βελτιώσουν τον ύπνο μας.

Τα φυτά αποτελούν πάντα μια όμορφη νότα μέσα στο σπίτι προσθέτοντας χρώμα και ομορφιά. Ωστόσο, όμως, μπορούν να καθαρίσουν την ατμόσφαιρα του σπιτιού μειώνοντας έτσι και το άγχος μας, και να μας προσφέρουν έναν ξεκούραστο ύπνο, τον οποίο όλοι χρειαζόμαστε. Αν αποφασίσουμενα προσθέσουμε κάποιο φυτό μέσα στο σπίτι μας ή στο χώρο εργασίας μας, θα πρότεινα να επιλέξουμε ένα από τα παρακάτω για μια καλύτερη ατμόσφαιρα χωρίς άγχος και προβλήματα.

Ποια φυτά εσωτερικού χώρου βελτιώνουν τον ύπνο μας;

Αλόη Βέρα

Screen Shot 2016-02-24 at 19.32.45

Η αλόη βέρα έχει πολλές θεραπευτικές ιδιότητες. Έχει τη δυνατότητα να παράγει οξυγόνο κατά τη διάρκεια της νύχτας με αποτέλεσμα να μειώνει την αϋπνία και να μας παρέχει ένα πιο ποιοτικό ύπνο. Επίσης, είναι ένα φυτό που αναπαράγεται εύκολα.

Αγγλικός Κισσός

Screen Shot 2016-02-24 at 19.31.36

Ο Αγγλικός Κισσός θεωρείται το καλύτερο φυτό για καθαρισμό της ατμόσφαιρας καθώς βοηθάει στην καταπολέμηση αναπνευστικών προβλημάτων, όπως του άσθματος. Επίσης, βοηθάει στην αντιμετώπιση της μούχλας σε ποσοστό μέχρι και 94%. Όμως προσοχή! Το φυτό αυτό είναι τοξικό σε περίπτωση κατάποσης. Γι’ αυτό σε περίπτωση που έχετε παιδιά ή κατοικίδια, θα σας πρότεινα να επιλέξετε κάποιο άλλο φυτό για να σας βοηθήσει.

Γαρδένια

Screen Shot 2016-02-24 at 19.31.49

Έρευνες έχουν δείξει ότι το άρωμα της γαρδένιας βοηθάει το μυαλό και το σώμα μας να χαλαρώσει. Γι’ αυτό και πολλοί επιλέγουν να έχουν μια γαρδένια στο δωμάτιο τους αντί να πάρουν υπνωτικά χάπια.

Γιασεμί

Screen Shot 2016-02-24 at 19.32.03

Και το γιασεμί μπορεί να μας βοηθήσει στην αντιμετώπιση της αϋπνίας και του άγχους, αλλά και στην βελτίωση της παραγωγικότητας μας. Τι θα λέγατε λοιπόν να βάλετε ένα γιασεμί στο χώρο του γραφείου σας;

Λεβάντα

Screen Shot 2016-02-24 at 19.32.18

Η λεβάντα έχει την ικανότητα να μας ηρεμεί. Σύμφωνα με έρευνες, η λεβάντα μπορεί να μας βοηθήσει να μειώσουμε το άγχος μας, τους χτύπους της καρδιάς μας, να βελτιώσει τον ύπνο μας καθώς και να ηρεμήσει τα μωρά.

Σανσεβιέρια

Screen Shot 2016-02-24 at 19.32.32

Το φυτό σανσεβιέρια μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα του αέρα μέσα στο σπίτι σας και να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε τους πονοκεφάλους, τα αναπνευστικά προβλήματα και τους ερεθισμούς στα μάτια.

Βαλεριάνα

Screen Shot 2016-02-24 at 19.32.45

Η Βαλεριάνα χρησιμοποιείται ως φάρμακο για την αντιμετώπιση της αϋπνίας και του άγχους. Αποτελεί βασικό συστατικό πολλών προϊόντων που έχουν ως στόχο την καταπολέμηση νευρικών κλονισμών και προβλημάτων με τον ύπνο

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

IMG_1824

ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ…ΤΕΛΟΣ

Οι μνημονιακές αναλώσιμες κυβερνήσεις τα τελευταία 6 χρόνια, στήριξαν την ανυπαρξία των επιχειρημάτων και του σχεδίου τους σε μια και αλάνθαστη αρχή: Διαίρει και βασίλευε. ...