ΕΙΝΑΙ Ο ΓΑΜΟΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΣΠΟΡ;

ΜΑΤΩΜΕΝΟ-ΜΑΧΑΙΡΙ

Με αφορμή τις πρόσφατες δολοφονίες συζύγων, η Φένια Καλογεροπούλου ψυχολόγος- ψυχοθεραπεύτρια PhD και ο Δημήτρης Σούρας, νευρολόγος-ψυχίατρος, απαντούν στο ερώτημα.

kalogΌλες οι ασυνείδητες συγκρούσεις της παιδικής ηλικιας αναζωπυρώνονται με το γάμο. Ο γάμος δεν «σκοτώνει»· «σκοτώνει» η μη κάλυψη των συναισθηματικών, εξαρτητικών και σεξουαλικών αναγκών μας, που φορτώνονται από τον έναν σύντροφο στον αλλον. Το διαζύγιο είναι ένας συμβολικός τρόπος φόνου του συντρόφου. Σε ακραίες περιπτώσεις, όπου υπάρχει ψυχοπαθολογικό υπόβαθρο, παρατηρούνται φαινόμενα παρόμοια με των τελευταίων ημερών που ο φόνος του συντρόφου παύει να είναι συμβολικός.


 

sourΟ γάμος δεν είναι καθόλου επικίνδυνο σπορ, αν γίνεται όπως γινόταν τουλάχιστον παλιά. Δηλαδή ένας γάμος αν γίνεται από αγάπη, από ενθουσιασμό και έρωτα και φυσικά όταν υπάρχει μια πάρα πολύ καλή σεξουαλική σχέση. Τότε δεν είναι καθόλου «επικίνδυνο». Αν είναι ένας γάμος που γίνεται από ιδιοτέλεια, για οικονομικά συμφέροντα ή της στιγμής γιατί δεν έχουμε τίποτα άλλο να κάνουμε. Tότε γίνεται «επικίνδυνος».

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ