ΒΟΛΤΑ ΣΤΑ ΤΥΦΛΑ

Είμαι ένα μπαστούνι. Όχι οποιοδήποτε μπαστούνι όμως. Προσφέρω στήριξη και σιγουριά. Σιγουριά γιατί βλέπω εγώ αντί για άλλους, που δεν μπορούν. Και τους καθοδηγώ ανάμεσα στα εμπόδια. Είναι δύσκολη η δουλειά μου. Γιατί ενώ μου υποσχέθηκαν διάδρομο εύκολο και ευθύ, ακίνδυνο και κατανοητό, η πρόσβασή μου είναι δύσκολη και οι εχθροί πολλοί. Και δε νοιάζομαι για μένα. Εγώ χωράω παντού. Νοιάζομαι για εκείνον που με εμπιστεύεται και μπορεί να πάψει να το κάνει νομίζοντας ότι είμαι αναποτελεσματικό. Σας παρακαλώ, λοιπόν, δείτε τι βλέπω κάθε μέρα, κάθε ώρα. Δεν θέλω να χάσω την δουλειά μου και αυτός τον δρόμο του.

Η προσβασιμότητα για ΑμΕΑ στη Λάρισα είναι τουλάχιστον θλιβερή. Οι κίτρινοι οδηγοί στο πεζοδρόμιο -όπου υπάρχουν- διακόπτονται από παρτέρια, σιδερένιες περιφράξεις δέντρων, καπάκια της ΔΕΥΑΛ, αυτοκίνητα, σακούλες σκουπιδιών και λοιπά εμπόδια. Σε έναν ευθύ πεζοδρόμιο ο άξονας που θα ακολουθούσε το μπαστούνι ενός τυφλού συμπολίτη μας αλλάζει κατεύθυνση έως και τρεις φορές.

Σχεδόν σε όλες τις πόλεις, για να είμαστε λίγο επιεικείς, συμβαίνει το ίδιο. Η κυκλοφοριακή παιδεία είναι ελάχιστη. Εκτός από μηχανάκια, σκουπιδοτενεκέδες και άλλα, θα δει κανείς καρέκλες από καφετέριες, εισόδους πολυκατοικιών και ούτω καθεξής.

Βέβαια, αξίζει να σημειωθεί ότι δεν διεκδικούν όλες οι πόλεις να γίνουν η ευρωπαϊκή πολιτιστική πρωτεύουσα του 2021.

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Screen Shot 2015-12-22 at 12.45.25

ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ ΦΕΡΝΕΙ… ΑΣΥΜΦΩΝΙΑ;

Σήμερα πρόκειται να ψηφιστεί από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης για το Σύμφωνο Συμβίωσης. Κατά την ψηφοφορία στην αρμόδια Επιτροπή τη ...