ΑΡΧΗ ΧΩΡΙΣ ΑΦΗΓΗΜΑ

Screen Shot 2016-01-27 at 11.47.19

Η χθεσινή συζήτηση για το ασφαλιστικό στη Βουλή, συνέπιπτε με την  παρθενική εμφάνιση του Κυριάκου Μητσοτάκη ως αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Οι κοκορομαχίες με το πρωθυπουργό, πραγματικά περίσσευαν χθες βράδυ και από τις δυο πλευρές. Κι αν απο τον ΣΥΡΙΖΑ δεν περιμέναμε τίποτε άλλο, παρά να υπερσπιστεί το νομοσχέδιο-λαιμητόμο που έφερε για το ασφαλιστικό, από τον νέο αρχηγό της ΝΔ περιμέναμε ένα νέο, θετικό, πρώτο δείγμα γραφής. Κάτι διαφορετικό, μια αλλαγή με νέο αφήγημα.

Αν απομονώσουμε τις κορόνες, η ουσία είναι πως δεν ακούσαμε τίποτα καινούργιο. Αντίθετα για ακόμη μια φορά -στα πλαίσια που ορίζει το μνημόνιο- ακούσαμε τον κ. Μητσοτάκη να προτείνει περικοπές στο Δημόσιο για να γλιτώσουμε μέτρα ύψους 1,8 δις.

Αντιλαμβάνεται κανείς πως η επόμενη εναλλακτική, είναι αν προτιμάτε αριστερή ή κεντροδεξιά εφαρμογή του μνημονίου. Αυτές είναι οι επιλογές. Αν μη τι άλλο αυτό μαρτυρά μια νέα αρχή, χωρίς νέο αφήγημα. Μια νέα αρχή που ξανασερβίρει, ξαναζεσταμένο το μνημόνιο με νέα διαχείριση, κεντροδεξιά. Δεν είναι βέβαιο, ότι κάτι τέτοιο θα συγκινήσει τον εξουθενωμένο ψηφοφόρο απο τα μνημόνια.

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Screen Shot 2016-03-30 at 12.42.45

ΣΑΝΟ ΚΑΤΑ ΒΟΥΛΗ-ΣΗ

Στη στρατιωτική ορολογία όταν θέλω να βομβαρδίσω ένα οχυρό, διαλέγω την τακτική του αντιπερισπασμού. Το παιχνιδάκι αυτό οι κυβερνήσεις το χρησιμοποιούν όποτε χρειαστεί να περάσουν ...