ΑΡΝΗΣΟΥ ΤΟ ΑΡΝΙ!

WP_20160425_12_41_53_Pro

Κάθε Πάσχα όπως και φέτος θα ψήσουμε το αρνί, τον οβελία, για να γιορτάσουμε την ανάληψη του Θεανθρώπου εις τους ουρανούς. Το αρνί συμβολίζει την θυσία του Χριστού που κουβαλά τις αμαρτίες του κόσμου. Είναι η θυσία που γίνεται προς το Θεό για τον εξαγνισμό μας από τις αμαρτίες.

Επτά χρόνια τώρα η Ελλάδα σαν άλλο αρνί ξεροψήνεται στη σούβλα, προκειμένου η Ευρώπη να βρει άλλοθι για τις αμαρτίες της και τις παραλήψεις της πριν απο την έναρξη της κρίσης και κατά την διάρκεια αυτής. Σουβλίστηκε ως θυσία σε ένα άλλο θεό, το χρήμα που κυβερνά αυτόν τον κόσμο. Είναι αλήθεια ότι πριν οδηγηθεί στην σούβλα, βρέθηκαν πολλοί πρόθυμοι να λάβουν ως αντάλλαγμα τα 30 αργύρια της προδοσίας.

Σουβλίστηκε για να ξεπλύνει τις αμαρτίες του ένα ολόκληρο πολιτικό σύστημα που έφτασε την χώρα σε αυτό το σημείο. Ας είναι αυτό το Πασχα το τελευταίο που οι Έλληνες παίζουν το ρόλο του αρνιου, για να ικανοποιήσουν τις ορέξεις ορισμένων εντός και εκτός συνόρων. Είναι ώρα για το τερματισμό του γολγοθά που βιώνουμε, να αντιδράσουμε. Όμως αυτο προϋποθέτει να απ-αρνηθούμε το αρνί που κρύβουμε μέσα μας…

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ