ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΑ ΚΟΚΚΟΡΙΑ ΑΠΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΥΝΩΜΟΣΙΕΣ

mrclogo

#Αρχίζουν να λαλούν Όπου λαλούν πολλά κοκκόρια αργεί να ξημερώσει; Δεν νομίζω. Τουλάχιστον εάν κρίνουμε από τα προηγούμενα παραδείγματα της πολιτικής ζωής του μάταιου τούτου τόπου. Δυο δημοσκοπήσεις βγήκαν το τελευταίο Σαββατοκύριακο και έδειξαν ρευστότητα. Επτά μονάδες μπροστά την ΝΔ έδινε το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, επτά μονάδες μπροστά έδινε το Bridging Europe τον ΣΥΡΙΖΑ. Το ουσιώδες είναι ότι σταθερή και στις δυο δημοσκοπήσεις στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή. Ουσιώδες εύρημα και απειλητικό.

#Ευρηματική απαισιοδοξία Κάτι εξίσου ουσιώδες ως δείκτης -η ύπαρξή του και μόνο- είναι αυτός της απαισιοδοξίας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Ο κόσμος κατά 80% τον Ιανουάριο θεωρούσε ότι πάμε προς την λάθος κατεύθυνση. Τώρα οι απαισιόδοξοι είναι στο 86%. Μάλιστα αντίστοιχα μεγέθη πληθυσμού δεν είναι ικανοποιημένα από την επίδοση της κυβέρνησης. Σε μια χώρα όπου οι οκτώ στους δέκα είναι απαισιόδοξοι και απογοητευμένοι δύσκολα πάνε τα πράγματα μπροστά. Και αυτό είναι αρκετά απαισιόδοξο.

#Συνομιλίες Μην πιάσουμε και πολύ στα σοβαρά την έκρηξη της κυβέρνησης για το θέμα της υποκλαπείσας συνομιλίας της Ντέλιας Βελκουλέσκου και του Πολ Τόμσεν. Γιατί εδώ που τα λέμε σενάρια συζητούσαν οι άνθρωποι. Ας μην είμαστε τόσο προκατειλημμένοι γιατί στο τέλος όλοι θα απεργαζόμαστε σενάρια καταστροφής του τόπου. Αν μας κρεμάσουν, δε, για εσχάτη προδοσία δεν θα μείνει και κανείς να εργάζεται για να μειωθεί το χρέος. Εδώ που τα λέμε, όμως, ίσως δεν είναι κακή ιδέα να μας κρεμάσουν όλους. Θα μειωθούν οι κρατικές δαπάνες κατακόρυφα.

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ