ΑΛΛΑ ΚΟΛΠΑ!

μαθητής

Την επιβολή διδάκτρων στα δημόσια σχολεία, προτείνει ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, με άρθρο του που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΑΥΓΗ. Ο κ. Τριανταφυλλίδης αφού περιγράφει ένα νέο μοντέλο εκπαίδευσης, που ο μαθητής δεν θα χρειάζεται να σπαταλά χρόνο σε εξωσχολικές δραστηριότητες, αποκαλύπτει πως αυτό θα κοστίσει σε κάθε μαθητή περίπου 600 ευρώ το χρόνο με τη θέσπιση εισοδηματικών κριτηρίων.

Αυτό πολύ απλά σημαίνει το τέλος της δωρεάν παιδείας, για την οποία ο Έλληνας φορολογούμενος πληρώνει φόρους. Από την άλλη απευθύνεται σε έναν εξαθλιωμένο ελληνικό λαό που δύσκολα εξασφαλίζει το κολατσιό του παιδιού του για το σχολείο. Άρα αδυνατεί να ανταπεξέλθει στα βασικά. Πόσο μάλλον στα επιπλέον!

Με σημερινή του δήλωση ο κ. Τριανταφυλλίδης διευκρινίζει ότι τα χρήματα αυτά θα τα πληρώνουν οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων. Ποιοι σύλλογοι δηλαδή; Αυτοί που ζητούν σήμερα από τους γονείς ετήσια συνδρομή 10€ και δεν την λαμβάνουν.

Επειδή σε αυτή τη χώρα πάντα…κάποιος λέει κάτι, για να σφυγμομετρηθεί η ελληνική κοινωνία και αν δεν «κάτσει» τότε το …ονομάζουμε προσωπική άποψη, καταλαβαίνουμε ότι με αυτά τα πράγματα δεν παίζουμε. Είναι σαν να κάνουμε με την νοημοσύνη ενός λαού, που ήδη έχει γίνει πειραματόζωο στις δήθεν ευφυείς απόψεις και θέσεις ορισμένων. Άλλωστε πόσο προσωπική μπορεί να είναι αυτή η άποψη, από την στιγμή που γράφεται στην εφημερίδα που είναι πιο κοντά τον ΣΥΡΙΖΑ και μέχρι πρότινος ο νυν υπουργός Παιδείας ήταν διευθυντικό στέλεχός της;

Αν σκεφτούμε τα παραπάνω, μόνο οργή μπορεί να προκαλέσουν όταν μάλιστα τα προτείνει μια αριστερή κυβέρνηση. Και τέλος πόσοι καθηγητές φροντιστηρίων θα οδηγηθούν στην ανεργία; Αυτός είναι ένας κλάδος που έθρεψε συστηματικά το ανύπαρκτο εκπαιδευτικό σύστημα. Χιλιάδες καθηγητές θα βρεθούν στο δρόμο άνεργοι. Ήδη η κρίση στον κλάδο των φροντιστηρίων μετρά ανέργους καθώς μειώθηκαν τα παιδιά που πάνε φροντιστήριο. Δεύτερη φορά αριστερά με νεοφυλελεύθερα κολπάκια; ΑΛΛΑ ΚΟΛΠΑ…ΑΡΙΣΤΕΡΑ

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ