ΑΛΛΑΖΕΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΚΑ ΤΟ ΤΟΠΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ;

Screen Shot 2016-01-20 at 09.21.27

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της MARC, Θωμάς Γεράκης, και ο καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης, Νίκος Μαραντζίδης, απαντούν στο ερώτημα.

gerakisΗ εκλογή Μητσοτάκη φαίνεται ότι αλλάζει τα δεδομένα, όχι μόνο στο δημοσκοπικό τοπίο, αλλά και στο πολιτικό σκηνικό. Σε ένα σύστημα όταν αλλάζει ένα στοιχείο αλλάζουν όλα τα υπόλοιπα. Αυτό συμβαίνει και στο πολιτικό σύστημα. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι την περίοδο αυτή η κυβέρνηση αντιμετωπίζει δυσκολίες και όντως η εκλογή Μητσοτάκη δημιουργεί προσδοκίες για την πορεία της ΝΔ. Το πρώτο στοίχημα με την εκλογή του στην ΝΔ το κέρδισε. Το δεύτερο στοίχημα είναι κατά πόσο θα επιβεβαιωθούν αυτές οι προσδοκίες.


 

 

marantΤο τελευταίο διάστημα τρία στοιχεία καταγράφονται: Πρώτον, καταγράφεται μια δυναμική της ΝΔ. Δεύτερον, είναι ακόμη πολύ νωρίς να πούμε, αν αυτό είναι κάτι που θα παγιωθεί ως ανατροπή ή είναι προσωρινό, λόγω του θορύβου που προκάλεσε η έκπληξη από την εκλογή Μητσοτάκη. Τρίτον, η κυβέρνηση βρίσκεται σε μια πτώση, αλλά και εδώ είναι ακόμη νωρίς για να πούμε, αν αυτή η πτώση παγιώνεται ή η κυβέρνηση μπορείς στους επόμενους μήνες να ανατρέψει την εικόνα αυτή.

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

τρακ

Η ΛΥΠΗΤΕΡΗ ΚΑΙ ΤΟ… ΠΑΚΕΤΟ

Το… μακρινό 2009, το μήνα Ιανουάριο, οι αγρότες ήταν στο δρόμο και δεν λέγαν να φύγουν και να ανοίξουν τα μπλόκα, αν δεν παίρναν κάτι. ...