ΑΗ ΓΙΩΡΓΗ ΒΟΗΘΑ!

2015042310045398

Η αρχική αισιοδοξία των στελεχών της κυβέρνησης φαίνεται να μετριάζεται καθώς η απέναντι πλευρά, οι δανειστές «βαράνε» καθυστέρηση. Άλλωστε χαρακτηριστική είναι η φράση στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού για το κλείσιμο της αξιολόγησης: «να δούμε πρώτα τον δράκο και μετά τον Αη Γιώργη».

Μπορεί τα παραμύθια με δράκους να μην ανήκουν στην κουλτούρα μας και να έχουν καταβολές από την Άπω Ανατολή, ο Αη Γιώργης όμως, αν δεν βάλει το χεράκι δουλειά δεν γίνεται. Βέβαια αν είναι να περιμένουμε την γιορτή του μετά το Πάσχα χαθήκαμε, καθώς θα μας έχει φάει ο δράκος. Είναι χαρακτηριστικό πως παρότι η κυβέρνηση έχει δώσει μειώσεις στις συντάξεις και απελευθέρωση των πλειστηριασμών, η άλλη πλευρά δείχνει να μην βιάζεται.

Η βασική αιτία είναι η συζήτηση για το χρέος ή πιο σωστά η λύση που αποφασιστεί. Μόλις χθες ο Σόϊμπλε απέκλεισε κάθε συζήτηση για κούρεμα, αλλά μας είπε πως «θα βρεθεί μια λύση». Το ΔΝΤ από την πλευρά του ζητά αποτελεσματική και άμεση απομείωση του χρέους τώρα. Ακριβώς εδώ είναι που σκαλώνει η υπόθεση καθώς ΔΝΤ και Ε.Ε ακόμη το συζητητούν, άρα παίζουν στην καθυστέρηση. Από την άλλη η κυβέρνηση βιάζεται καθώς λύση μετά το Πάσχα θα σήμαινε καταστροφή. Γι’ αυτό «Αη Γιώργη βόηθα!»

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ