ΈΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ

0303841001441120728

Πολλοί στοιχηματίζουν πως η επόμενη κυβέρνηση στον τόπο θα είναι οικουμενική. Άδικο δεν έχουν, αλλά μάλλον η πρόβλεψη είναι …μισή, καθώς περιέχει μόνο το σενάριο της πτώσης του Αλέξη Τσίπρα. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση επεξεργάζεται σχέδιο αλλαγής του εκλογικού νόμου προς το αναλογικότερο. Ακόμη δεν ξέρουμε αν θα είναι καθαρή απλή αναλογική ή κάτι άλλο, αλλά είναι σαφής η πρόθεσή του να ελέγξει -με αυτό τον τρόπο- τις εξελίξεις.

Έτσι θεωρείται βέβαιο πως θα κοπεί το μπόνους των 50 εδρών για τον πρώτο, κάνοντας το δημοσκοπικό προβάδισμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, προβάδισμα απλώς υπεροχής και όχι ουσίας.

Με την απλή αναλογική συμφωνούν τα μικρά κόμμματα και βέβαια τελειώνει και η λογική της χαμένης ψήφου, που ήταν η δικαιολογία για να μην πάει κάποιος να ψηφίσει.

Ο… πονηρός Αλέξης είδε το παράδειγμα της Πορτογαλίας που με την απλή αναλογική ο δεύτερος σχημάτισε κυβέρνηση, μαζί με άλλα κόμματα και του καλοάρεσε. Άρα έτσι κι αλλιώς οικουμενική με απλή αναλογική, εκλογές ή ανατροπή. Είδομεν…

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ